[text]

De musea van Malmö

…omdat het merendeel van de grotere musea van Malmö zich onder één en hetzelfde dak bevinden, dat van slot Malmöhus (Malmöhus Slott), een imposant, door een slotgracht omgeven gebouw uit 1937. De oorsprong van het slot is echter veel ouder. De overige fraaie musea van Malmö liggen handig over de stad verspreid.

  • Malmö Museums at Malmöhus castle

Malmö Museums at Malmöhus castle

Het Malmö Kunstmuseum (Malmö Konstmuseum), het Stadsmuseum, het Biologisch Museum en het Wetenschaps- en Zeevaarthuis zijn gehuisvest in slot Malmöhus.

Essentiële jaartallen in de geschiedenis van dit functionalistische gebouw zijn 1436, toen hier een fort gebouwd en vervolgens verwoest werd, 1537, toen het herbouwd werd, 1870, toen het door brand werd verwoest, en 1937, toen het opnieuw werd herbouwd. Het is een fort geweest, een kasteel, een gevangenis en nu heeft een aantal musea hier een schitterend onderdak gevonden.

Ga naar het Stadsmuseum als je meer wilt weten over de geschiedenis van Malmö en zijn omgeving, naar het Kunstmuseum voor de grootste collectie Scandinavische kunst uit de 20e eeuw en naar het Biologisch Museum voor het geweldige aquarium en de opgezette dieren. En voor trams, straaljagers, een echte U3 onderzeeër en wetenschappelijke experimenten moet je naar het Wetenschaps- en Zeevaarthuis.

Eén van de musea van Malmö die niet in slot Malmöhus zijn ondergebracht, is de Malmö Kunsthal aan de Sankt Johannesgatan. Deze fraaie galerie zou, ook als er geen kunst te zien zou zijn, alleen al een bezoek waard zijn vanwege de manier waarop licht en ruimte worden gebruikt. Maar dat is er wel, met een internationale focus op de tentoonstellingen en de permanente collectie moderne kunst. De grote zaal wordt gebruikt om op schitterende wijze de collecties te presenteren, waaronder de Schyll-collectie.

Kijk hier voor meer musea en historische locaties in Malmö. 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden