[text]

Malmö Opera & Muziektheater

De Opera van Malmö, die is ontworpen door de vermaarde architecten Sigurd Lewerentz, Erik Lallerstedt en David Heldén, wordt gezien als een meesterstuk van functionalistische architectuur. Hij heeft één van de grootste auditoria van de Scandinavische landen met plaats voor 1500 mensen. Het podium is ook één van de grootste in Europa en de foyer is opmerkelijk vanwege de marmeren trap en het gevoel van ruimtelijkheid.

  • The Malmö Opera

The Malmö Opera

Mogelijkheden voor muziek en dans

De Opera van Malmö is geschikt voor alle bekende internationale opera’s. Je mag hier dus alle grote operaklassiekers, musicals en hedendaagse muziekdrama’s verwachten. Via Operaverkstan is er daarnaast een sterk aanbod voor kinderen. Hier worden hedendaagse performances voor de jeugd in de leeftijd van 3-19 jaar geproduceerd.
 

Nieuw Zweeds talent

Ga als je avontuurlijk van aard bent ook eens naar nieuwe producties in de vorm van Zweedse opera’s en musicals. Het moet ook lukken om kaarten voor een galanacht, orkest- en kamerconcerten, hedendaagse dans en klassiek ballet te krijgen.

Bekijk in de foyer schilderijen van Zweedse kunstenaars als Carl Milles en Isaac Grünewald en neem een drankje aan een van de bars in de foyer of dineer in de elegante Malmö Opera Grill.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden