[text]

Cultuur in Malmö

Tijdens het Malmöfestival, eind augustus, is het feest in Malmö en bij dezen ben je van harte uitgenodigd. Straatkunst en straatoptredens, dans, livebands, podia door de hele stad en overal eettentjes en culinaire markten. Was het maar elke dag Malmöfestival…

  • Malmö Konsthall

Malmö Konsthall

Het Malmöfestival

Het Malmöfestival staat bekend als het grootste festival van Scandinavië; hier vind je allerlei soorten muziek, culturele evenementen en ‘happenings’, kunst en design, kinderevenementen, sport & lifestyle, eten & drinken en nog heel veel meer. Malmö wordt eind augustus een week lang op zijn kop gezet door feestgangers, een uitgelezen tijd om de stad te bezoeken.

Het Malmö Opera- en Muziektheater

In de Opera van Malmö worden operaklassiekers van internationale allure, musicals en eigentijdse muziekdrama’s opgevoerd. Voor kinderen en jongeren van 3 tot 19 jaar is er Operaverkstan, dat eigentijdse voorstellingen op de planken brengt. Breng beslist een bezoek aan het gebouw dat de thuisbasis is voor de Opera van Malmö. Dit wordt beschouwd als een architectonisch meesterwerk uit de funkis, oftewel het tijdperk van het functionalisme in Zweden. Wip het chique restaurant binnen voor een hapje of een drankje of reserveer kaartjes voor een voorstelling.

Kunst, wetenschap en geschiedenis van Malmö

Als je op één dag het Malmö Kunstmuseum, het Stadsmuseum, het Natuurhistorisch museum en het Wetenschaps- en Zeevaarthuis wilt bezoeken, dan tref je het. Ze zijn allemaal ondergebracht in het indrukwekkende Slot Malmöhus. De geschiedenis van het gebouw is bijna even fascinerend als de musea die erin zijn gehuisvest, maar dat is weer een ander verhaal...

Andere musea in Malmö die niet op je lijstje mogen ontbreken, zijn het Moderna Museet Malmö, gehuisvest in een voormalige krachtcentrale waar vooraanstaande internationale moderne kunstwerken tentoon worden gesteld. De Malmö Kunsthal daarentegen is vermaard vanwege zijn functionele en esthetische eigenschappen, alsmede vanwege het gebruik van licht en ruimte in het tentoonstellingsgedeelte.

Doe jezelf een plezier en koop een Malmö Stadspas voor kortingen op de toegang tot attracties, op artikelen en producten in winkels en voor gratis parkeren.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden