Malmö

 • Western harbour in Malmö
  Westelijke haven van Malmö

  © Justin Brown/imagebank.sweden.se

 • Locally and organic vegetables at Rötter in Malmö

  Locale organische groenten bij Rötter in Malmö

  © Miriam Preis/imagebank.sweden.se

 • Moderna Museet in Malmö

  Moderne musea in Malmö

  © Miriam Preis/imagebank.sweden.se

[text]

Plaatsen

Alle wegen in de prachtige provincie Skåne in het zuiden van Zweden leiden naar Malmö. De stad maakt deel uit van de groeiregio Öresund en is via de machtige boogbrug over de Sont verenigd met het Deense Kopenhagen.

Ondanks alle groei is Malmö een kleine, vriendelijke stad met een prima aanbod aan culturele attracties, inclusief het nieuwe Moderna Museet Malmö. En vergeet de vele kwaliteitsrestaurants en bistro’s en de uitstekende cafés van Malmö niet. Als winkelstad is het ook niet slecht, vooral niet als je op zoek bent naar Zweedse designartikelen en hippe, nieuwe Zweedse modemerken.

Doe jezelf een plezier en koop een Malmö Stadspas voor kortingen op de toegang tot attracties, op artikelen en producten in winkels en voor gratis parkeren.

Malmö heeft een serieuze blauwdruk voor hoe je een duurzame stad wordt en het is op dit terrein toonaangevend in de wereld. Je kunt hier duurzame rondleidingen boeken om er meer over aan de weet te komen.

Of kijk op onze Malmö app op onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes omtrent Malmö en het songfestival!

Boek hier via Buro Scanbrit je stedentrip naar Malmö.

Restaurant Årstiderna in Malmö

Lekker eten in Malmö

Malmö is het centrum van Skåne, het rijkste landbouwgebied van Zweden met een grenzeloze aanvoer van eersteklas ingrediënten, inclusief verse vis en zeevruchten uit de Baltische zee en de Noord-Atlantische oceaan.

Western harbour in Malmö

Westelijk Havengebied

Het Westelijk Havengebied is een nieuw levend en werkend stadsdeel van Malmö. De architectuur en de visie ademen ‘nieuw en brutaal’ en vanwege de duurzame ontwikkelingen trekt het internationaal veel aandacht.

Art and design by Formargruppen in Malmö

Winkelen in Malmö

De magie van winkelen in het centrum van Malmö? Alles is ingericht op voetgangers.

Stortorget in Ystad, Skåne

Het Ystad van Wallander

De geestelijk vader van wellicht de bekendste inspecteur van Zweden is niet meer. Henning Mankell, auteur van onder meer de Wallander reeks, overleed recentelijk en mag zich tot een van de grootste Zweedse auteurs van zijn tijd rekenen. Het kleine kustplaatsje Ystad werd door Mankells boeken over de norse inspecteur Wallander in één klap wereldberoemd.

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden