[text]

Winkelen in Göteborg

Göteborg huisvest een designacademie en er is geen tekort aan talent van eigen bodem. Nudie en Monki zijn beide in Göteborg ontstaan. In deze stad is veel vintage en prikkelende denim verkrijgbaar.

  • New and established Swedish design at d.n.a.
  • Design store “Aschebergsgatan 24” in Gothenburg
  • Shopping at Victoria-passagen in Gothenburg
  • Shopping at department store NK in Gothenburg
  • Vintage shopping in Gothenburg at “Prickig Katt”
  • Different Swedish design at Designtorget store
  • Nudie Jeans flagship store in Gothenburg
  • Swedish interior design store Norrgavel
  • Gothenburg based Swedish design label Stylein
  • Swedish design label Whyreds store in Gothenburg

New and established Swedish design at d.n.a.

Stadse chic

Ga voor toonaangevende Zweedse en internationale merken naar het toonaangevende Zweedse warenhuis Nordiska Kompaniet (NK). Voor vier etages en 45 winkels vol mode, schoonheid en interieurs.

Winkelen op toplocaties

Voor een therapeutische dosis betaalbaar winkelen op toplocaties ga je naar de Avenyn, de hoofdstraat en dé winkelader van Göteborg. Maar als je liever alles onder één dak hebt, moet je naar Nordstan, het grootste winkelcentrum van Scandinavië.

Vintage

Je moet beslist naar Haga als je eigenzinnige vintage en creatieve alternatieve ontwerpers in gedachten hebt. De leuke, met kinderkopjes geplaveide straten, zijn bij de plaatselijke bewoners even populair als bij bezoekers. Dat heeft alles te maken met de winkeltjes met snuisterijen, waar je net zo makkelijk antiek op de kop kunt tikken als een met de hand gemaakte hoed (Ateljé Hörnan).

Voor uitgelezen Amerikaanse en Canadese vintage van rond de vorige eeuwwisseling tot de jaren ’90 ga je naar Beyond Retro in het winkelcentrum Arkaden. Ebbe & Haldis is dé plek voor vintage van kwaliteit en remakes. Gerecyclede vintage is verkrijgbaar bij Rifatto (shop én studio). En voor bohemienachtige chic met Frankrijk als bron van inspiratie? Miss Ragtime.

Milieuvriendelijke mode

De favoriet van modeliefhebbers, Nudie jeans, is goed op weg bij het streven uitsluitend organisch katoen te gebruiken bij de productie. En The Dem Collective is een Fair Trade merk dat organische stoffen gebruikt voor de eigen, met de hand gemaakte jeans, waarbij elk paar is genummerd. Bij Myrorna zijn gerecyclede kleding, meubilair, boeken, platen, glas, porselein, huishoudelijke artikelen, schilderijen, tapijten, schoenen, accessoires en sieraden te krijgen.

Zweeds design

De winkel van het Röhsska is magisch als je de nieuwste trendsetters op het gebied van Zweeds huishoudelijk design wilt verzamelen, van keramiek tot glaswerk met de nadruk op zuivere Scandinavische functionaliteit. Loop voor eigenzinnige huishoudelijke en persoonlijke designartikelen eens binnen bij Designtorget, waar nieuw designtalent het begrip trendy van sieraden tot keukenartikelen en kinderspeelgoed een nieuwe betekenis geeft.

Culturele souvenirs

De Victoriapassage is een uiterst charmante overdekte promenade, waar je Zweeds handwerk op de kop kunt tikken, maar ook ontwerpen van de inheemse bevolking van Zweeds Lapland, de Sami. De met kinderkopjes geplaveide, bohemienachtige wijk Haga is rijk aan smaakvolle souvenirwinkels, kunstgalerieën en antiekzaken.

Historisch winkelhart

De Kronhusbodarna vormen de oudste wereldlijke gebouwen van Göteborg, daterend uit ca. 1640. Tegenwoordig worden er concerten gegeven en er zitten handwerk- en interieurwinkels en ateliers. Bezoek de glaswerkplaats, interieurwinkel, klokkenmaker en pottenbakkerij. De chocolade- en karamelzaak is een verrukking en in de bakkerij en het café kun je versgebakken koekjes krijgen.

Kijk hier voor meer info over winkelen in Göteborg 

Tip:

Een fika (koffiepauze) in de beste chocolaterie, annex café in de stad – Café Kanold, gevestigd aan het Grönsakstorget – mag niet ontbreken. Daarnaast heb je de Flickorna Kanold, chocolaterieën aan de Södra Larmgatan 14 en de Stora Saluhallen 132. De truffels met blauwe kaas en de zoute chocoladekaramel zijn het bewijs van goede smaak en de vakbekwaamheid als chocolatier.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden