[text]

Slottsskogen Park

Inwoners noemen Slottsskogen de longen van de stad. Niet zo gek als je bedenkt dat deze 137 hectare prachtig bosgebied met wilde herten en bosuilen – ingericht en beschermd sinds 1874 – een schitterend en uitgestrekt gebied met bossen, paden en open ruimten vormt. En dat feitelijk tegen het stadshart aan.

  • The Slottsskogen park in Gothenburg

The Slottsskogen park in Gothenburg

Je kunt doelloos door het park dolen of over de bospaden joggen. Dus doe maar gewoon wat de inwoners van de stad ook doen en word actief. Aan het eind van de zomer kun je wilde aardbeitjes en bosbessen plukken, je kunt met de kinderen naar de fraai opgezette speeltuin gaan en voetballen en zonnebaden tijdens een picknick.
 

Gewoon doen

Doe lekker gek bij een partijtje minigolf of frisbeegolf. Trek op zonnige dagen je kleren uit en daag de plaatselijke inwoners uit op de beachvolleybalvelden. In Slottsskogen vindt ook de jaarlijkse marathon van Göteborg plaats en er is een observatorium met een telescoop, waarmee je planeten kunt bekijken en naar vallende sterren op zoek kunt.
 

Dierenpark

Het park wordt tweemaal zo groot door het dierenpark, dat zich met royale omheinde dierenweiden dwars door het park uitstrekt. Je vindt er Zweedse elanden, herten en paarden. En in de kinderboerderij zijn zwijnen, harige geiten, schapen, konijnen, kippen en Gotland pony’s te zien. Met de laatste kun je ook ritjes maken. Ook zijn er vijvers met eenden, zeehonden en zelfs pinguïns.
 

Muziek

Slottsskogen is de jaarlijkse locatie voor het zomerse Way Out West muziekfestival. Ook is er een koepel waar de hele zomer door regelmatig muziek- en dansevenementen plaatsvinden. Ook geeft het Göteborg Symfonieorkest hier ‘s zomers gratis openluchtconcerten.

 

Goed om te weten:

Als je de pikorde van de pinguïns in het park wilt zien: ze worden om 14.30 uur gevoerd. En neem een pauze in een van de drie cafés in het park.

Wanneer?

Het park zelf is altijd open, maar de kinderboerderij is alleen van mei tot augustus geopend.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden