[text]

De Botanische Tuin van Göteborg

De Botanische Tuin van Göteborg heeft een oppervlak van ca. 175 hectare, voor het grootste deel natuurreservaat. De tuinen omvatten 16 hectare, met een verbijsterend aantal van 16.000 planten en cultuurvariëteiten. Als het oppervlak niet te bevatten is, kunnen we het er gewoon op houden dat het erg groot is en dat je misschien niet alles kunt zien. Maar je moet het zeker proberen.

  • The Botanical Garden in Gothenburg

The Botanical Garden in Gothenburg

De Botanische Tuin van Göteborg is gewoon een heel aangenaam en interessant dagje uit voor iedereen. Een bezoek aan de tuin is een beetje als een bezoek aan een schitterende kathedraal: er wordt gedempt gesproken, er is ruimte voor overpeinzingen en je hoort alleen maar ‘oh, wat mooi’. Wat deze botanische tuin onderscheidt van andere, is dat er ook bos en glinsterende open plekken zijn om te wandelen en uitgestrekte gazons om te picknicken.
 

Michelinsterren

Wist je dat ook tuinen sterren in de Guide Michelin kunnen krijgen? De rotstuin heeft er drie en je zou dus kunnen zeggen dat dat de sterattractie is. Hij is opgesplitst volgens de geografische herkomst van de planten, dus Amerika, Europa en Azië. Je vindt er circa 6000 fraai gepresenteerde planten, variërend van de edelweiss tot planten uit de Himalaya en zelfs een insecteneter uit Amerika.

De andere delen van de tuin zijn de Japanse oase, het rododendrondal, de keukentuin, het arboretum en de kassen. En denk erom: iemand van het personeel heeft de hele wereld rondgereisd om met de hand een aantal planten te plukken, die jij nu hier kunt zien. Zodat jij ervan kunt genieten. Schitterend gewoon.

Andere voorzieningen zijn het restaurant en cafetaria Botaniska Paviljongen, waar je kunt lunchen en verfrissingen, koffie en broodjes kunt krijgen. Er is ook een kunstgalerie en een winkel.

Wanneer?

De Botanische Tuin van Göteborg is het hele jaar geopend van 9 uur ’s morgens tot zonsondergang. Kijk hier voor aanwijzingen hoe je per bus, tram en auto vanuit het centrum van Göteborg bij de tuin komt.

Er is een ‘vrijwillige’ toegangsprijs van SEK 20.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden