[text]

Natuur in Göteborg

Göteborg is een havenstad, het water is dus altijd dichtbij: in de haven waar enorme veerboten van en naar het Europese vasteland varen, of in de prachtig aangelegde stadsgrachten.

  • The Botanical Garden in Gothenburg
  • The Slottsskogen park in Gothenburg
  • A drink by the water in Gothenburg

The Botanical Garden in Gothenburg

Parken

Als de inwoners van Göteborg toe zijn aan een beetje rust en ontspanning, dan gaan ze vaak naar het Slottsskogen, een groot park in het zuidwesten van de stad dat voor een groot deel uit bos bestaat. Vanaf drie hoge uitkijkpunten heb je er een schitterend uitzicht over de stad.

Voor een wandeling of, wie weet, een onstuimige kajaktocht ga je naar natuurreservaat Delsjön in het oostelijk deel van de stad. Het heeft twee onderling verbonden meren (de ene heet het grote meer en de andere het kleine meer – die namen spreken voor zich) met door bomen omzoomde rotsklippen en genoeg bossen en dalen om volop te kunnen genieten. 's Winters kun je de heuvels af skiën - echt waar.

Voor verfijnde hovenierskunst, plantenverzamelingen en schitterende picknickweiden ga je naar de botanische tuin van Göteborg in het zuiden van de stad. Dit is een van de fraaiste van Europa en beslist een bezoek waard. Op een schitterend terrein van 175 hectare groot vind je 20.000 soorten planten, bloemen, bomen enz.

Kijk hier voor meer informatie over de parken in Göteborg.

De eilanden aan de westkust

De zuidelijke eilanden aan de westkust liggen op slechts een kort stukje varen van Saltholmen-haven in het zuiden van de stad, die bereikbaar is met tram 11, met zijn beginpunt vlak bij het Centraal Station. De dichtstbijzijnde eilanden zijn Styrsö, Vrångö en Donsö. Bezoek deze eilanden voor een beetje westkust-eilandlevencultuur, de natuurlijke schoonheid en de badplaatsen (‘s zomers). En om te wandelen.

Voor uitgebreide informatie over hoe je de eilanden van de noordelijke archipel van de westkust kunt bereiken, ga je hier naar een van de VVV-kantoren in Göteborg.

Doe jezelf een plezier en koop tijdens je bezoek de Göteborg Stadspas. Hiermee kun je gratis reizen met het openbaar vervoer, heb je gratis toegang tot attracties en musea en kun je gratis rondleidingen volgen en bezienswaardigheden bezoeken. Daarnaast krijg je kortingen in winkels en kun je gratis parkeren in de stad.

Wanneer?

Het hele jaar door, maar controleer voor uitstapjes naar de zuidelijke en noordelijke westkust eerst de boottijden.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden