[text]

Nachtleven in Göteborg

Göteborg heeft een nicheachtige nachtclubscene. Het publiek hier is kleiner, het is intiemer, maar er is een ruim aanbod aan pubs, clubs en dining bars. En als je zin hebt de dansvloer op te gaan? Je kunt niet verkeerd lopen als je eenmaal op de belangrijkste verkeersader, de belangrijkste boulevard van de stad, ter plaatse bekend als de Avenyn, bent beland.

  • Night Club Yaki-da in Gothenburg
  • Gothenburg main street Avenyn

Night Club Yaki-da in Gothenburg

Pubs, bierhallen & cocktailbars

Göteborg is gesteld op zijn pubs. Plaatselijke favorieten voor eten en drinken zijn Lounge Göteborg aan de Kungsportsavenyn 5 en de Bitter Bar & Matsal. The Bishop’s Arms (Järntorget 6, Kungsportsavenyn 36 en Västra Hamngatan 3) is een knus holletje voor pubvoedsel en een beschaafd drankje en The Dubliner, een altijd drukke, plaatselijk favoriete Ierse pub, is de enige echte.

Liefhebbers van bier kunnen de 7:ans Ölhall aan het Kungstorget 7 niet missen, de enige traditionele bierhal die de stad nog kent en die naast de favoriete markthal van Göteborg, de Stora Saluhallen, ligt. Bar restaurant Haket biedt een ruime keuze aan bier van kleine brouwerijen.

Maak voor prettige Happy Hour prijzen voor cocktails een stop bij Excet, bar, terras en club aan de Vasagatan 52, en blijf kijken hoe het hier later op de avond in één groot danshuis verandert. En voor een classy drankje met uitzicht over de stad ga je naar Heaven23, de hotelbar op de bovenste verdieping van Gothia Towers.

Clubs

De Peacock Dinner Club voor dineren en dansen en een chique en toch funky Yaki-da die alles heeft, van espressobar tot restaurant tot club. Trendbewuste mensen zijn dol op BLVD aan de Storgatan 42, Push en Park Lane. Glow aan de Kungsportsavenyn 8 is een clubklassieker met een publiek van 35 plussers. Trädgårn is de nummer 1 van de plaatselijke bevolking voor eten, drinken en clubleven. En voor live jazz ga je naar de icoon Nefertiti aan de Hvitfeldtsplatsen 6. Liefhebbers van rock bars en clubs trekken massaal naar Valand op de hoek van de Avenyn en Vasagatan en de jongere rockfans hangen voor livebands rond bij Sticky Fingers.

LGBT

Begin de avond bij de Gossip Bar & Kök, voor eten en een drankje. Daarna is het tijd voor Gretas Night Club, de grootste homonachtclub van de stad, met 2 dansvloeren die beneden klassiekers van het Eurovisie Songfestival, pop, muziek uit de jaren 80 en 90 en disco draaien en boven house en R&B. Een plaatselijke klassieker is de SLM Leather Club aan de Första Långgatan 32. Check voor nachtelijke feesten het LGBT-Centrum Habit.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden