[text]

Bistro’s en bars in Göteborg

Göteborg is een ideaal oord voor liefhebbers van zeevis. En dat blijft niet beperkt tot zaken voor fine dining. Zeevis is in Göteborg verkrijgbaar op elke straathoek. Het is niet voor niets de Zweedse hoofdstad voor superverse zeevis en het thuis van de ‘beroemde 5’: zeekreeft, garnalen, oesters, mosselen en rivierkreeft.

  • Restaurant Familjen in Gothenburg

Restaurant Familjen in Gothenburg

Hippe pleisterplaatsen

Magnus & Magnus M2 is een plek voor glamourvrouwen, met eclectisch koken en ’s zomers een blitse binnenplaats. Mag je niet missen. De Avalon Bar is de place to be voor subtiliteit à la feng shui, zeevis en elegantie. En Puta Madre aan de Magasinsgatan 3 heeft Mexicaans en margarita’s van kwaliteit.

Locatie, locatie, locatie

In Heaven 23 draait het om ‘locatie, locatie, locatie’: een skybar setting met zuivere, uitgebalanceerde en seizoensgebonden Scandinavische aroma’s. Swedish Taste, in een oud gebouw aan de haven, is succesvol met zijn creatief smakend menu. En vergeet de Feskekörka (Viskerk) niet, gehuisvest in de beroemde overdekte vishal, waar je kunt eten in Gabriel, het restaurant van Gunnar Malm. En voor romantisch dineren moet je bij Pensionat Styrsö Skäret zijn.

Favorieten in de stad

Bon is een betrouwbare en typisch plaatselijke Franse bistro.

Waar gebeurt het in het centrum?

Het Linnéa Art Restaurant staat garant voor een deskundige, coherente keuken met op Noma geïnspireerde schotels. Reserveer voor een shockerende en avontuurlijke eetervaring bij Wasa Allé. Beslist de moeite waard. Familjen richt zich op fijnproevers die van het pick’n’mix concept houden en de Barrique Wine Bar is een bijzonder populaire plek met combinaties van Italiaanse gerechten en wijn.

Tips?

Ga voor eersteklas husmanskost (traditionele Zweedse kost) naar Restaurang Kometen, een instituut als het traditioneel Zweeds koken betreft: koolbladrolletjes met ongekookt ingemaakte vossenbessen, Wallenbergare (kalfsburger in gebruinde boter), kabeljauw met gebruinde boter, gehakt ei, garnalen en geraspte mierikswortel. Pure poëzie voor liefhebbers van Zweedse husmanskost.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden