[text]

Liseberg

In Liseberg is van alles te doen. Je hebt er het vermaak in het amusementspark en er zijn tuinen, een beeldenpark, hotels, bars en restaurants. En in de winter heeft Liseberg zijn eigen IJsbar, die gemaakt is van ijs uit Zweeds Lapland. Eigenlijk is er maar weinig dat je niet kunt doen in Liseberg.

  • Liseberg amusement park in Gothenburg
  • Roller coaster at Liseberg in Gothenburg
  • Christmas at Liseberg in Gothenburg

Liseberg amusement park in Gothenburg

Attracties

Liseberg is één van de toonaangevende amusementsparken in Europa en het heeft dan ook echt een groot aantal attracties. Probeer ze allemaal maar eens uit, van de vliegende theekopjes, de botsauto’s, het reuzenrad tot de achtbaan. En wat er zoal tussenin zit. De nieuwste en meest fysieke aanwinst is de AtmosFear – de hoogste attractie met vrije val in Europa. Deze onderwerpt je aan een G-kracht 4 als je met een snelheid van 110 km/u in 3 seconden 116 m naar beneden stort. Eten kun je beter pas daarna doen.

Amusement

Maak in Liseberg je keuze uit drie opties voor amusement: het Lisebergtheater (Lisebergsteatern), de klassieke showlocatie Rondo of het concertpodium Stora Scenen, dat gratis rock-, pop-, jazz en klassieke concerten biedt: deze zijn inbegrepen in de entreekosten voor het park. En vergeet ook Polketten niet, een koepelpaviljoen van het type waar je voor dansen van vroeger én voor meer hedendaagse varianten terechtkunt. Dit is ook de plaats waar je moet zijn voor avonden met big bands, jive en salsalessen.

Tip!

Met Kerstmis wordt Liseberg één grote kerstmarkt. Ontmoet de Kerstman (vanaf half november) en probeer een kerstsmörgåsbord (ofwel Julbord) in een van de restaurants. Bijzonder sfeervol met de beroemde 5 miljoen sprookjesachtige kerstlichtjes van Liseberg.

Wanneer?

Eind april tot half september, weekends september-oktober en in de kersttijd van half november tot 23 december.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden