[text]

De Opera van Göteborg

De Opera van Göteborg biedt toneelkunst van wereldklasse, een beroemde akoestiek, eindeloze repetitiestudio’s en workshops en bezit een bibliotheek met 15 ton bladmuziek. Dat alles en opera, dans, concerten en musicals in de aanbieding, allemaal onder één en hetzelfde dak. In één woord? Indrukwekkend.

  • The Gothenburg Opera

The Gothenburg Opera

Akoestische zuiverheid

De belangrijkste gehoorzaal biedt plaats aan 1300 bezoekers en is vormgegeven in een klassieke achthoekige vorm met holronde geluidsreflectoren, die voor een warme klank zorgen en het geluid naar het midden van de gehoorzaal weerkaatsen.

Ga er niet alleen maar zitten

Naast genieten van ballet, opera, concerten en optredens van artiesten natuurlijk, behoort ook een rondleiding van 1 uur door het operagebouw tot de mogelijkheden. Voor een kijkje achter de schermen kom je door de geheime gangen en zie je pruikenmakers, workshops, kostuumontwerpers en kleermakers in actie.

Gratis inleidingen

Check een uur vóór de opera- of dansvoorstelling waarvoor je een kaartje hebt gekocht de Kleine Zaal of de Operabar of er daar een gratis praatje of inleiding is.

Tip!

Honger of dorst is uitgesloten. Er zijn drie cafés, twee cocktailbars en één behoorlijk goed restaurant. Als je heel Zweeds bent, dan plan je vooraf en bestel je je tussendoortje (drankje én hapje) van tevoren.

Goed om te weten:

Mensen met gehoorproblemen kunnen infrarode hoorapparaten huren en rolstoelgebruikers betalen 50% van de normale toegangsprijs.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden