[text]

Cultuur in Göteborg

Het zesdaagse Göteborg Cultuurfestival vormt in augustus het hoogtepunt van het culturele jaar in Göteborg. De overige 359 dagen zijn trouwens ook niet slecht. Om zeker te zijn dat je niks mist, kijk je hier voor informatie over de culturele evenementen in de stad.

De meeste culturele topattracties van GöteborgGöteborg bevinden zich op loopafstand van elkaar.

  • The art museum in Gothenburg

The art museum in Gothenburg

Het Göteborg Cultuurfestival

Het Göteborg Cultuurfestival is één groot straatfeest dat ongeveer 700.000 festivalgangers naar het feestterrein in het centrum trekt – en het is helemaal gratis. Je kunt er livemuziek, dans, design/mode, film, straatartiesten, handwerk, geschiedenis, comedy, poëzie en theater verwachten. Poeh. Dit zesdaagse feest vindt plaats in augustus en Göteborg wil graag dat je erbij bent.

Het Concertgebouw van Göteborg

Het Concertgebouw van Göteborg is gehuisvest in een klassiek art-decogebouw uit 1935 met een baanbrekend architectuurdesign en een akoestiek van wereldklasse in de hoofdzalen. Dit is de thuisbasis van het symfonieorkest van Göteborg dat hier klassieke concerten ten gehore brengt onder leiding van enkele van ’s werelds topdirigenten. Het concertgebouw is gevestigd op de Götaplatsen, in hetzelfde gebouw als waarin het Göteborg Stadstheater en het Göteborg Kunstmuseum zijn gehuisvest, en kijkt uit op het waterspuwende beeld van Poseidon. Je kunt dit opvallende gebouw niet over het hoofd zien, zorg dus dat je het niet mist.

De Opera van Göteborg Göteborg

De Opera van Göteborg Göteborgbiedt toneelkunst van wereldklasse, is beroemd vanwege zijn akoestiek, talloze repetitiestudio's en workshops en beschikt over een bibliotheek met vijftien ton bladmuziek. Dat alles en opera, dans, concerten en musicals in de aanbieding, allemaal onder één en hetzelfde dak. In één woord? Indrukwekkend. Als je niet naar een voorstelling gaat, kun je altijd nog een rondleiding volgen of uitstekend lunchen met uitzicht over het water.

Wereldcultuurmuseum

Als je uitgedaagd wilt worden door stimulerende exposities en een programma over wereldkwesties, dan is het Wereldcultuurmuseum, naast het indrukwekkende wetenschapsmuseum Universeum jouw plek. Kom hier voor een beetje hersengymnastiek, reken op briljant ingerichte exposities en moderne kunst en maak kennis met wereldculturen door middel van kunst, muziek, dans en film.

Doe jezelf een plezier en koop tijdens je bezoek de Göteborg Stadspas. Hiermee kun je gratis reizen met het openbaar vervoer, heb je gratis toegang tot attracties en musea en kun je gratis rondleidingen volgen en bezienswaardigheden bezoeken. Daarnaast krijg je kortingen in winkels en kun je gratis parkeren in de stad.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden