Göteborg

  • Harbour of Gothenburg

    Haven van Göteborg

    © Göran Assner/imagebank.sweden.se

  • The Grand Market Hall in Gothenburg

    Grote markt hal in Göteborg

    © Nicho Södling/imagebank.sweden.se

[text]

Plaatsen

Göteborg en de westkust gaan er bij internationale reisjournalisten en foodbloggers in als koek. Waarom? Zeevis en schaaldieren van wereldklasse, restaurants van wereldklasse, maar ook een kustlijn en archipel waar je van gaat watertanden.

View over Gothenburg and Museum of World Culture

Musea in Göteborg

Wil je een woonappartement bezoeken dat in een museum is getransformeerd? Of een ondergronds luchtvaartmuseum? Of een museum over fotografie dat is genoemd naar ’s werelds beroemdste fotocamera? Kom naar Göteborg om musea te bezoeken over kunst, cultuur, geschiedenis, auto’s, fotocamera’s en meer.

One of many coffee shops in Gothenburg

Cafés in Göteborg

Reusachtige kaneelbroodjes, tafels uitgestald op straten met kinderkopjes en waarschijnlijk het beste chocoladecafé van Zweden: hallo Göteborg.

Wether Islands in Bohuslän, at the West Coast

De archipel voor de westkust

De westkust loopt van Göteborg tot aan de Noorse grens. De kust, die bekend staat om zijn zachte en gebeeldhouwde granieten rotsen, schilderachtige vissersdorpjes en bedrijvige bootcultuur, ligt bezaaid met duizenden eilanden. Hier kun je de beste zeevis van Europa eten, in je kajak langs zeehonden glijden, een drijvende sauna nemen en je in een kuuroord onderdompelen in een bad van zeewier.

The Government chancellary Rosenbad in Stockholm

Vissen in de grote steden

In Zweden kun je een stad bezoeken zonder een favoriete bezigheid als vissen te hoeven missen. Want vissen, dat doe je gewoon midden in de stad.

 

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden