donderdag 13 oktober 2011

Abba tour in Stockholm

Ontdek de Zweedse keuken

Zweden staat bekend om rust, ruimte en natuur. Nederlanders gaan erheen om elanden te spotten, te kanoen, te vissen of om Pippi Langkous tegen het lijf te lopen. Maar, Zweden maakt een culinaire revolutie door, dus ontdek ook eens de Zweedse keuken! De interesse voor traditionele kooktechnieken en het gebruik van verse streekproducten nemen toe. Het resultaat van deze evolutie is een gloednieuw gastronomisch ‘landschap’ waar mensen heerlijk kunnen tafelen; niet alleen in de grote steden maar ook in stadjes verspreid over het Zweedse platteland. De Zweedse minister van Landbouw wil de voedselexport verdubbelen in 2020. Reden voor de Zweedse topkok Jesper Johansson om naar de Zweedse ambassade in Nederland af te reizen en daar een aantal van zijn nieuw ontwikkelde recepten aan pers en stakeholders van de ambassadeur te introduceren. Slaat het aan dan bezoekt hij ook andere Zweedse ambassades. Op deze manier wil Zweden zich meer profileren als nieuwe culinaire bestemming. Voor echte Zweedse producten kun je terecht bij www.swedishmenu.se.

Gerookt rendierhart op Zweeds tunnbrod met blauwe kaas (10 porties)
300 g gerookt rendierhart, dun gesneden
200 g blauwe kaas
tunnbrod of knäckebröd
- Frituur de plakjes rendierhart.
- Leg ze op het tunnbrod of knäckebröd.
- Kruimel de kaas erover.

 

Zweden tellen al af voor langlauf-event Vasaloppet

Het jaarlijkse Vasaloppet-langlauf-event in Dalarna, de immens populaire langlauf-tochten waar duizenden Zweden aan meedoen, vindt dit jaar van 24 februari tot en met 4 maart 2012 plaats. Het aantal inschrijvingen is dit jaar massaal. Al meer dan 36.000 langlaufers hebben zich aangemeld, dat is een stijging van 61 procent ten opzichte van twee jaar geleden. Er zijn verschillende tracks varierend in aantal kilometers en op verschillende data. De echte Vasaloppet is op zondag 4 maart, heeft een lengte van 90 km, start in Sälen en de finish is in Mora. Aan deze track doen 15.800 mensen mee en is inmiddels vol geboekt.
www.vasaloppet.se

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over Zweden, over VisitSweden of over persreizen naar Zweden kun je contact opnemen met: Pauline van den Brandhof, PR-manager VisitSweden,

telefoon +31 (0)294 – 41 66 50 (kies 3),
mobiel +31 (0)6 12 663 647, e-mail
pauline.brandhof@visitsweden.com, Twitter: VisitSweden NL.

Contact:

PR-Manager Nederland

Pauline van den Brandhof

pauline.brandhof@visitsweden.com

Tel: 020 - 520 61 25 / mobiel: 06-126 63 647

Herengracht 252

1016 BV Amsterdam

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden