vrijdag 29 april 2011

Persnieuwsbrief juni 2011

Skåne in Zuid-Zweden paradijs voor golfers

De streek Skåne in Zuid-Zweden is met meer dan 70 golfbanen een golfparadijs. Je vindt er de beste golfbanen van Noordwest-Europa die zomers garant staan voor een onvergetelijke golfervaring. De golfbanen liggen schitterend in een gevarieerd landschap van bossen en duinen aan de ruige kust. Met betaalbare green-fees.  Accommodatie is – tegen aantrekkelijke tarieven - mogelijk op of vlakbij de golfbanen. Je kunt verblijven in een romantisch kasteel of in een comfortabel vakantiehuis. De afstand tussen Utrecht en Skåne is 790 kilometer. Je rijdt er rechtstreeks via Denemarken heen of je neemt een veerboot vanaf Duitsland die je in Zweden brengt. Skåne is ook een interessante streek op culinair gebied. Trakteer jezelf op een van de vele gerechten die bereid zijn volgens de Zweedse traditie en creativiteit.

 

Beleef Lapland….voorgoed

De gemeente Övertorneå in Zweeds Lapland voert een emigratieproject uit om Nederlanders geïnteresseerd te krijgen voor een verhuizing naar dit deel noordelijke deel van Zweden. De gemeente Övertorneå werkt samen met het Nederlandse bedrijf Destis. Op woensdag 3 augustus 2011 is er een informatiedag in Övertorneå. Voor potentiële emigranten is dit een unieke mogelijkheid om kennis te maken met de regio en de gastvrije bevolking. De burgemeester en enkele afgevaardigden van de gemeente zijn aanwezig, net als de lokale bedrijfsorganisatie, het toeristenbureau ’Heart of Lapland’ en het arbeidsbureau. Mensen kunnen diverse bedrijven en scholen bezoeken om een beeld te krijgen van de mogelijkheden in deze streek. Potentiële emigranten krijgen alle hulp en advies die men wenst en hun mogelijkheden worden onderzocht. Om het toerisme verder te ontwikkelen is de regio ook zeer geïnteresseerd in mensen die activiteiten op dit gebied willen beginnen. Van golfen in de zomernacht of vliegvissen op een van de prachtige meren, tot een sneeuwscooter- of rendierensafari; in Lapland beleef je zowel zomer- als winteractiviteiten, musea, cultuur en natuur. Meer informatie over het emigratieproject, de gemeenteen en de informatiedag vind je op www.destis.eu of neem contact op met Heico Basten, destis@telia.eu of via telefoonnummer: +46 691 663216.

 

Zweeds duo met eland maandag 13 juni in Drenthe

Een vakantie naar Zuid-Zweden is anders dan anders. Zuid-Zweden is eenvoudig te bereiken met de boot en auto. Campings hebben grote plekken voor de tent of je huurt een echte Zweedse stuga (huisje). Zuid-Zweden staat voor rust en ruimte, en maar ook voor avontuur. Er zijn elanden in het wild te zien. Door de talloze attractieparken zoals Astrid Lindgrens Wereld en het Nils Holgersson Park is het een paradijs voor kinderen. Deze boodschap vertellen de Zweedse Lena en Jonas en hun eland Anders tijdens hun roadshow in Nederland. Op tweede Pinksterdag zijn Lena, Jonas en hun eland in attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren in Drenthe. Ondanks dat Zweden als vakantiebestemming steeds aantrekkelijker wordt, vinden Lena en Jonas dat ze Nederlanders nog meer kunnen enthousiasmeren om op te vakantie te gaan naar Zuid-Zweden. Uit de Travel & Tourism Competitiveness Report 2011, waarbij 139 landen uit de hele wereld langs de meetlat zijn gelegd op het gebied van reizen en toerisme, blijkt dat Zweden ten opzichte van 2009 twee plaatsen steeg en nu op de vijfde plek staat. Dat kan nog beter vinden Lena en Jonas, vandaar hun gestarte campagne Zuid-Zweden, iets anders! Houd de website www.zwedenisanders.nl in de gaten. Volg het trio ook via hun Hyves-, Facebook- en Twitter-account.

 

Midzomer groots gevierd in Dalarna

Midzomer – 21 juni - is een van de grootste volksfeesten van Zweden. De regio Dalarna in het midden van Zweden viert dit feest traditioneel op grootse wijze. Ieder jaar trekken tienduizenden mensen naar deze streek, planten een meiboom, maken muziek en zijn gekleed in prachtige kostuums. Voor veel Zweden is Midzomer een traditionele feestdag en vieren ze de start van de zomer. Mensen verlaten steden en trekken massaal naar het platteland om Midzomer te vieren altijd op de vrijdag en zaterdag na 21 juni. Zo is Säfsen in het zuidwesten van Dalarna een populaire bestemming. Uit alle hoeken van Zweden komen mensen hier naar toe. En, zelfs uit de buurlanden komen mensen Midzomer vieren in Dalarna. Wie Midzomer een keer wil meemaken in Dalarna kan een lang weekend Midzomer boeken in Säfsen Resort. Het pakket omvat een verblijf voor maximaal zes personen en de mogelijkheid om deel te nemen aan de traditionele midzomer. www.safsen.se.

Contact:

PR-Manager Nederland

Pauline van den Brandhof

pauline.brandhof@visitsweden.com

Tel: 020 - 520 61 25 / mobiel: 06-126 63 647

Herengracht 252

1016 BV Amsterdam

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden