Huisdieren meenemen

Voor een ieder die zijn of haar hond of kat mee wil nemen op vakantie naar Zweden gelden een aantal regels. Hieronder vind je een beknopt overzicht hiervan. Check ook de website van de Zweedse Landbouwkundige dienst voor uitgebreidere informatie.

De hond of kat moet geregistreerd staan en een duidelijk leesbare tatoeage of microchip dragen. Bij gebruik van een chip is het van belang dat deze chip voldoet aan de ISO-normen, in verband met het aflezen van deze codes bij de grensovergangen. Bovendien moeten de inentingspapieren van de huisdieren bij de grens getoond kunnen worden.

Het dier moet voor vertrek ingeënt worden tegen rabiës, bij een erkende dierenarts en met een internationaal erkend vaccin. De inenting moet ten minste 3 maanden oud zijn. Om vervolgens te bewijzen dat het dier geen rabiës heeft, moet de huisarts wat bloed van het dier afnemen en dit laten onderzoeken bij een internationaal erkend laboratorium. De uitslag laat soms lang op zich wachten, begin dus vooral tijdig aan de procedure.

Je moet een bewijs hebben dat het dier is ontwormd van de Echinococcus spp-worm. Deze test moet binnen 10 dagen voor vertrek bij de huisarts worden uitgevoerd.

Zweedse Landbouwkundige Dienst
Tel: +46 771 223 223
E-mail: jordbruksverket@sjv.se
Website: Zweedse Landbouwkundige Dienst 


Advertenties:

  • Resting dog
  • VisitSweden

Resting dog

A part of the official gateway to Sweden