Drinkwater

Ja, hoe smaakt kraanwater in Zweden nou eigenlijk? Heel lekker eigenlijk, en dat geldt voor zo ongeveer het hele land. En minstens net zo lekker als de flesvariant waarvoor je moet betalen. Voeg een stukje van je favoriete fruit toe als je de voorkeur aan water met een smaakje geeft. Zet de voordelen maar af tegen de nadelen: Zweeds kraanwater is schoon, lekker en gratis en het zit niet in een plastic fles, terwijl flessenwater duur is, wel in een plastic fles zit en slecht voor het milieu is.

Het is een gelopen race: Zweeds kraanwater wint. Dus neem een fles als je naar Zweden komt, vul ‘m tot de rand en geniet gratis. En in de Zweedse bergen kun je genieten van het water van stromende bergbeekjes en riviertjes.

Dit is het land van de 100.000 meren, waarvan sommige (Vänern, Vättern en Mälaren) heel groot zijn. Je kunt in Zweden niet ver reizen zonder ergens bijna in een meer te vallen.

‘s Zomers lenen de Zweedse meren zich prima om lekker op de oever in het zonnetje te liggen. En natuurlijk voor zwemmen, vissen en varen. ’s Winters bevriezen de meren verder naar het noorden en zijn deze het toneel van schaatsers en liefhebbers van ijsvissen. Kijk maar eens naar de mensen die in het Mälarmeer in hartje Stockholm komen zwemmen en vissen. Het water is schoon (bijna van drinkbare kwaliteit) en je kunt er zalm en andere vissoorten vangen. En deze zijn eetbaar zoals het kraanwater in Zweden zeer drinkbaar is.


Externe links

Advertenties:

  • Fresh water from the tap

Fresh water from the tap

A part of the official gateway to Sweden