[text]

Zuid-Zweden aan zee

Bij Zweden denk je niet direct aan de zee, maar die is er volop. Ontdek uitgestrekte kustlijnen in het zuiden. Er zijn vele schilderachtige vissersdorpen, havenstadjes, vakantieoorden aan zee en afgelegen dorpen – allemaal midden in de overweldigende natuur.

  • Stenshuvud National Park in Skåne

Stenshuvud National Park in Skåne

Rotskust en archipel

De rotskust en de enorme archipel in het westen, met zijn karakteristieke kale en dramatische rotsen, eilanden en klippen die constant van kleur veranderen, zijn een waar paradijs voor de bezoekers. Vanuit heel Noord-Europa komen zij met een boot naar dit deel van Zweden. Heb je geen boot? Dan is deze scherenkust toch goed bereikbaar met veerboten vanuit Strömstad of andere aan de kust gelegen steden.

Uitstapjes

Maak eens een dagtocht of ga eens eilandhoppen en geniet van eenvoud, zoals van een duik in het zoute water – geniet van de frisse wind en de geur van blaaswier of ga op krab vissen op een van de vele steenstranden en pieren. Langs de hele kustlijn van Zuid-Zweden vind je lieflijke visserdorpen en havenstadjes met gezellige hotels, herbergen en restaurants waar je kunt genieten van verse Noord-Atlantische zeedelicatessen.

Kustlijnen

De provincies Halland en Skåne hebben een indrukwekkende rotsachtige kustlijn, zoals het fraaie schiereiland Kullaberg en de beroemde rotsformaties Hovs Hallar op het schiereiland Bjäre bij Torekov, waar de beroemde regisseur Ingmar Bergman zijn film 'Det sjunde inseglet' (Het zevende zegel) opnam. Deze landschappen worden echter met name gekenmerkt door de vele kilometerslange stranden met wit zand en de golvende duinen die veel bezoekers versteld doen staan. Sommige van deze schitterende en populaire stranden zijn Tylösand, Mellbystrand, Varberg en Laholm in Halland en Skanör, Sandhammaren, Haväng en Åhus in Skåne.

Rustige en ontspannende natuur

In het oosten vind je paradijselijke archipels langs de kust van Blekinge en Östergötland, ideaal voor boottochten, kanoën en visvakanties voor degenen die de voorkeur geven aan de rustige en ontspannende natuur boven de stress en commotie van het massatoerisme.

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden