Tien Zomer Tips

Okee, je plan is Zweden deze zomer? Hartstikke goed! Maar wat ga je daar doen? Visit Sweden zet 10 zomerse tips op een rijtje. En laten we eerlijk zijn, eigenlijk kunnen we wel 100 tips bedenken, dus als jouw ideale vakantietip er niet tussen staat, neem dan vooral een kijkje bij alle Swedish Moments die de Zweden momenteel met je delen en deel deze dan vooral met alle andere Zweden fans via onze Facebookpagina.

  • Bikeride, Ekenäs Hotell
  • Söderåsen National Park in Skåne
  • Fishing at sunset
  • Shellfish dining

Bikeride, Ekenäs Hotell

1. Zuid-Zweden aan Zee
Een strandvakantie in Zweden? Ja, echt wel! Niet alleen kent Zweden heel wat zonuren, het land heeft ook spectaculaire stranden. En die in Zuid-Zweden liggen op slechts 790 km rijden van ons land.

2. Gotland
Dit unieke pareltje ligt op slechts 90 km van het Zweedse vasteland. Gotland herbergt Zweden in een notendop, van rode huisjes, geplaveide straatjes tot kilometers wit zandstrand en culinaire hoogstandjes. Ontdek Gotland bijvoorbeeld 'ns per paard.

3. Dalarna
Zweedser dan dit krijg je het niet. Stap je Dalarna in Midden-Zweden binnen, dan stap je een reisgids binnen vol Zweedse klassiekers. Dalarna is een ideaal vakantiegebied met talloze outdoor mogelijkheden.

4. Hiken langs de Hoge Kust
De echte wandelliefhebber die van het ruige werk houdt, mist deze waanzinnige route natuurlijk niet. De Hoge Kust Hike is een 40 kilometer lange wandeling met een bijbehorend festival met alle hoogtepunten van de Hoge Kust.

5. Umeå
Deze noorderlijke stad is zeker een bezoekje waard in 2014, want Umeå is momenteel culturele hoofdstad van Europa. En dat betekent dat er extra veel te doen en te zien is. 

6. Zeilen langs de West-kust
Zweden is een fantastisch zeilland en bij de echte zeilliefhebbers is het rondje Tjörn befaamd. De archipel van West-Zweden herbergt prachtige eilandjes, baaien en ydillische haventjes. Een must voor de zeiler. 

7. Kamperen in Skåne
Kamperen kun je overal in Zweden. Maar als je niet te ver Zweden in wil, is het zuidelijke Skåne een ideale regio om je tentje op te slaan. Veel campings, prachtige natuur en veel recreatiemogelijkheden.

8. City-break
Een stedentrip naar bijvoorbeeld Stockholm, Malmö of Gotenborg is een ideaal uitje. Design, terrasjes en winkels, you name it! Ben je meer een natuurmens, dan kom je ook in deze Zweedse steden voldoende groen tegen.

9. Culinaire hotspots
Zweden ontwikkelt zich meer en meer tot een echte culinaire bestemming. Natuurlijk vind je daar klassiekers als smörgåsbord of gravad lax, maar ook de venieuwende Zweedse keuken is erg in opkomst.

10. Voor het hele gezin
Zweden is ideaal voor families met kinderen die graag op pad gaan: paardrijden, kanovaren, de bossen in, zwemmen en vlotvaren. En rondreizen is dankzij de veelheid aan accommodatie erg gemakkelijk

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden