Nieuwe vlucht Amsterdam Växjö

Goed nieuws voor de liefhebbers van Småland! KLM en Estonian Air zijn sinds 4 mei gestart met directe vluchten tussen Amsterdam en Småland Airport in Växjö, in het zuiden van Zweden. In slechts 1½ uur ben je in puur natuur! Bekijk hier de boekingsmogelijkheden en de beste aanbiedingen voor een bezoekje aan Småland.

  • Zipline in Småland
  • Summer day in Småland
  • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland
  • Restaurant PM & Vänner in Växjö, Southern Sweden
  • Kingdom of Crystal in Småland

Zipline in Småland

Växjö is een van de voornaamste steden in de regio Småland. De straten zijn er vol met gezellige winkels, outdoor restaurants, cafés en eetgelegenheden. Op culinair gebied mag je het restaurant PM & Vänner niet missen. Het winkelcentrum Grand Samarkand ligt net buiten de stad en is uitgeroepen tot het beste winkelcentrum van Zweden.

Växjö ligt ook in het ‘koninkrijk van het kristal’, het gebied in Zweden waar sinds het jaar 1742 met de mond glas wordt geblazen. In en rond de stad zijn overal glasblazerijen en kun je glaskunst kopen. Er zijn talloze ateliers en galeries. In het Småland Museum krijg je een fascinerend inzicht in de glaskunst uit Växjö. Bekende merken zoals Kosta Boda en Orrefors kun je overal kopen.

En wil je de overweldigende natuur van Småland eens op een hele andere manier bekijken, dan vlieg je nog even door. Tussen de boomtoppen wel te verstaan. Småland bezit de langste zipline van Europa. Op grote hoogte vlieg je van boomtop naar boomtop en beleef je de Zweedse natuur eens van een hele andere kant.

Per week zijn er acht mogelijkheden om naar Växjö te vliegen. In de zomerperiode kan vijf maal per week van deze lijn gebruik worden gemaakt.

Ochtendvlucht op maandag, dinsdag, donderdag:

Växjö              6.20 uur     –        Amsterdam 7.50 uur
Amsterdam      10.05 uur    -        Växjö 6.20 uur

Avondvlucht op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag:

Växjö               8.00 uur     –       Amsterdam  19.30 uur
Amsterdam       20.45 uur    –       Växjö          22.10 uur

Voor de geboorteplaats van Astrid Lindgren moet je overigens naar het dorp Vimmbery, ruim 1½ uur rijden vanuit Växjo.

Wil je meer informatie over Småland? Neem ook een kijkje op de website van Visit Småland

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden