Winterstad        Östersund

Winterpark

Beleef de winteractiviteiten

©Tommy Andersson/Östersund Turism

©Tommy Andersson/Östersund Turism

‘s Winters worden de bevroren oevers van het Storsjömeer omgetoverd tot een winterpark, een recreatiegebied voor winterliefhebbers met als grootste attractie het Storsjömeer zelf dat verandert in een waar schaatsparadijs. In het winterpark bevindt zich het ijsfunpark waar je kunt leren schaatsen en langlaufen. Voor de kinderen is er een sneeuwspeeltuin met een sneeuwkasteel en sneeuwdraaimolen. Schaatsen, ski‘s en sleetjes zijn er zowel te huur als te koop.

De bankjes zijn er van ijs en sneeuw en je geniet er van sneeuw- en ijssculpturen. Er is warme chocolademelk en er worden lekkere hapjes verkocht. Op de grillplaatsen kun je eten opwarmen of grillen. Ouders wandelen er met hun buggies en kinderwagens zo het ijs op.

En door de ligstoelen in de zon heb je het gevoel dat je je aan een strand bevindt. Alleen dan
eentje op het ijs. Ieder weekend is er in het winterpark bovendien een speciaal programma – met wedstrijden, ijstentoonstellingen enz.

Winterpark

Schaatsroutes

Met griezelig gemak leg je verbazingwekkende afstanden af en reis je tussen de kust en de archipel op een manier die bijna bovennatuurlijk lijkt, begeleid door de prachtige, zwoele geluiden van de schaatsijzers die door het ijs snijden. Volgens veel mensen is de charme van toertochten op de schaats het vermogen om op snelheid over grote afstanden te reizen.

© Jämtland Härjedalen Turism/Johan Ranbrandt