Skigebied        in Åre Zweden

Wintersport

Åre skigebied

Piste map over Åre

Skistar

Åre is het grootste skigebied van heel Scandinavië en telt meer dan 100 pistes. Åre maakt ook deel uit van één van de zes toonaangevende Mountain Resorts of the World, een mondiaal partnerschap waar de meest gewaardeerde skiresorts bekroond worden tot beste skioord van de wereld! Er is een grote selectie van gemakkelijk tot zeer gemakkelijke pistes voor beginners, terwijl de ervaren skiërs en boarders hun hart kunnen ophalen in de vele uitdagende pistes. Het pro funpark van Åre wordt onderhouden door professionele park houders en biedt een uitgebreide selectie aan rails, jumps en heeft een halfpipe ter beschikking. Ook zijn er mogelijkheden om in de avonden te skiën en boarden, dankzij de verlichte pistes.  

Door de sneeuwzekerheid begint het skiseizoen in Åre in november en blijft het open tot mei.

 

De skipas loopt hand in hand met de daar bijbehorende privileges, zoals toegang tot alle pistes, op vertoon van je skipas gratis met de skibus en is altijd veilig in verband met verlies, zodat je geen nieuwe pas hoeft aan te schaffen.

Wintersport

Materiaalverhuur

Åre ski resort in Jämtland

Jonas Kullman/Skistar

Alle ski- en snowboardverhuur locaties zijn in de buurt of naast de piste gelegen en zijn tot de rand gevuld met de nieuwste spullen in elke maat. Je pakt je uitrusting in de buurt van je accommodatie en na de laatste run kun je het achtergelaten in één van de skiverhuur locaties. De skiservice is uitstekend. Er zijn negen plaatsen waar je ski’s kunt huren. Naast skiën, snowboarden, langlaufen zijn er tal van andere activiteiten te doen in de regio, zoals hondensleetocht, paragliden of ijsvissen.

Wintersport

Nachtskiën

Ski Resort Åre in Jämtland

Jonas Kullman/Skistar

Heb je geen genoeg van je dag en zou je nog in de avonduren door willen skiën of boarden, dan kan dat! In Åre zijn veel pistes verlicht tot laat in de avond. Het zicht is zo helder dat het soms beter is dan overdag. De beste pistes Gästrappet en Lundsrappet zijn eveneens verlicht.

© Jonas Kullman/SkiStar