Hoe kom        ik in Åre?

Reizen per

Trein, bus en boot

Travel by train in Sweden

Plattform/Johnér

Wanneer je met de trein reist begint je vakantie al zodra je aan boord stapt van de trein. In plaats van achter het stuur te zitten, kan je nu op je gemak een boek lezen, spelletjes doen met je kinderen of weg dromen van je verse sporen op de maagdelijke bergen van Åre. De trein stopt overigens ook in Duved of Tegefjäll.

Als je 's nachts wilt reizen dan kan je ook heerlijk slapen in de trein en in de ochtend wakker worden in Åre. De nachttrein zonder transfers vertrekt vanaf Malmö, Göteborg en Stockholm.

Treintickets zijn te boeken via SJ en Veolia.

Naar Åre met de bus is een gemakkelijke en betaalbare manier van reizen. Sit back, relax en binnen acht uur vanuit Stockholm ben je op de bestemming Åre. Je kan vanuit Stockholm of Uppsala met de bus rechtstreeks naar Åre.

Click hier voor meer informatie.

Als je per auto wilt reizen zijn er een aantal opties om de overtocht te maken per veerboot. Zo kan je bijvoorbeeld via Denemarken of via Duitsland naar Zweden. Groot voordeel dat je weer uitgerust de auto instapt voor het tweede gedeelte van je reis.

Click hier voor de verschillende veerboot opties.

 

Reizen per

Vliegtuig

Charter from the Netherlands to Åre 2010

Malmö Aviation

Het ideale van Åre is het dichtsbijzijnde luchthaven van Åre-Östersund. Vanuit Schiphol is het makkelijk te bereiken via en tussenstop in Stockholm, Göteborg of via Trondheim (Noorwegen) en dan een binnenlandse vlucht naar Åre&Östersund luchthaven. Totale vluchttijd bedraagt zo'n twee en een half uur.

Vanaf de luchthaven in Åre&Östersund gaan er geregld shuttlebussen naar Åre, de afstand is 80 km en duurt ongeveer een uur.  

Bovendien gaan er ook dagelijkse twee vluchten van Amsterdam naar Trondheim (NOR). En elke donderdag en zondag is er een transfer optie van Flygtaxi, die je heen en terug brengt van Trondheim naar Åre. 

Reizen per

Auto

Ski resort Åre in Jämtland

Per Eriksson/Skistar

Vanuit Utrecht is het 1448 km rijden en de wegen ernaar toe zijn goed onderhouden, ook tijdens hevige sneeuwval. Verder kan het handig zijn om een auto te hebben in Åre als je de omliggende stad Östersund zou willen bezoeken, maar voor korte afstanden is het goed te doen met het openbaar vervoer van Åre. Waar je gratis gebruik van kan maken op vertoon van je liftpas.

Vanuit Midden-Zweden is het ongeveer zes tot acht uur rijden. Vanuit Göteborg is het ongeveer tien tot twaalf uur rijden. De afstand van Stockholm is 630 km, Göteborg 890 km en Malmö 1120 km.

© Jonas Kullman/SkiStar