Overige        activiteiten

Algemeen

Activiteiten

Åre has the largest Zipline park in Europe

Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Als je op zoek bent naar actie buiten de pistes, kun je je adrenaline laten stromen bij de Zipline. Je vliegt door de lucht boven de boomtoppen. Ook kan je een sneeuwscootertour doen of sneeuwschoenwandelen.  

Atciviteit

Zipline

Åre has the largest Zipline park in Europe

Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Ooit wel eens willen vliegen? In Åre kan het! Ervaar vliegen tussen de boomtoppen met een snelheid van maximaal 70 km/uur verbonden met enkel een draad. Zipline is een adrenaline volle ervaring voor iedereen vanaf acht jaar. Er zijn twee niveaus dus je kunt kiezen. Daarbij geven de vriendelijke gidsen je ook informatie over Åre en de omgeving.

Activiteit

Hondensleeën

Family dog sled tour in Åre, Jämtland

Henrik Trygg/old.imagebank/VisitSweden

Comfortabel door de wildernis suizen op rendierhuiden met alleen het geluid van de slee en het gehijg van honden in je oren. Je kunt kiezen tussen verschillende opties zoals een halve dagtocht of voor meerdere dagen met berghutten als verblijf.

Activiteit

Skitouring

Skiing in Åre, Jämtland

Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

West Jämtland heeft een groot aantal skitouring routes. Het populairste touringgebied heet Storulvån, ligt op minder dan een uur rijden van Åre met de auto, bus of trein. De bergstations en berghutten waar je tussen kan skieën zijn goed verbonden met elkaar. En nodige apparatuur en gidsen zijn makkelijk te regelen in Åre. 

© Jonas Kullman/SkiStar