[text]

Vakantiehuisje in Zweden

Vier je vakantie in je eigen vakantiehuisje in Zweden en verken op je gemak de nabije omgeving. In Zweden kun je overal een vakantiehuisje (stuga) huren: in een vakantiepark of op een camping, maar ook via een particulier.

  • A forest homestead in Hälsingland

A forest homestead in Hälsingland

Vakantiehuisje huren van een particulier

Veel Zweden uit de grote steden bezitten een vakantiehuisje op het platteland. Ideaal om in de zomer het stadsleven te ontvluchten en om in de winter volop van de sneeuw te kunnen genieten. Ook voor de toerist is zo´n rood houten huisje beschikbaar. Veel Zweden bieden hun vakantiehuisje te huur aan. Je kunt kiezen voor een huisje hoog boven op een berg in het noorden van Zweden of voor een huisje ergens in het zuiden aan het strand van de langgerekte, rotsachtige scherenkust.  

Vakantiepark

Daarnaast kun je terecht in de zogenaamde ‘stugby´s’, letterlijk vertaald ‘huisjesdorpen’, oftewel vakantiehuisjes in parken, waar meerdere huisjes bijeen staan. Gedurende de zomer worden in die vakantieparken vaak activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen zoals families met kinderen en jongeren. 

Op de camping

Of huur een vakantiehuisje op een Zweedse camping en profiteer van de aanwezige faciliteiten zoals het zwembad of georganiseerde activiteiten in de natuur.
 
Je kunt een vakantiehuisje huren in de buurt van diverse attracties, bijvoorbeeld bij Astrid Lindgrens Wereld, maar een huisje ver weg van de beschaving kan ook. Aan jou de keus. Geniet in je eigen vakantiehuisje Zweden!

Boek online via de partners van VisitSweden

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden