Campings in Zweden

Ga kamperen in Zweden, bij uitstek de beste manier om echt van de Zweedse natuur te genieten. SCR Svensk Camping heeft meer dan 450 campings, die gezamenlijk meer dan 75000 kampeer plekken en 9000 stugas (Zweedse hutten) aanbieden.

  • Camping in Sweden

Camping in Sweden

Kamperen in Zweden is een natuurbelevenis pur sang

De mogelijkheden voor kamperen in Zweden zijn overweldigend en er is voor elk wat wils. Een hoog in de bergen gelegen vakantiehuisje in Noord-Zweden of een vakantiehuisje aan zee ergens aan de uitgestrekte kust? Een camping aan een diep donker meer of misschien toch een stuga in een vakantiepark in de buurt van bijvoorbeeld de levendige middeleeuwse stad Visb? En wil je liever helemaal geïsoleerd overnachten in de diepe wouden van Småland met de dichtstbijzijnde buren flink wat kilometers verderop?

Veel campings in Zweden zijn het hele jaar geopend. Het aanbod van vakantiehuisjes varieert van eenvoudige trekkershutten of stuga’s tot aan volledig ingerichte en comfortabele bungalows. Een aantal campings biedt ook onderdak aan in een jeugdherberg.

Winterkamperen

Steeds meer mensen ontdekken het ‘winterkamperen’ in Zweden. Skiën vanuit je caravan wordt bijvoorbeeld steeds populairder. In heel Zweden zijn 160 campings die het hele jaar open zijn, waarvan 50 in een skigebied.

Moderne caravans en campers hebben alles wat de wintersporter nodig heeft om een leuke vakantie in de sneeuw te hebben. De accommodatie is goed verwarmd en in de meeste huisjes is vloerverwarming en een speciale kast om de wintersportkleding te drogen. Populaire campingplaatsen bij skipistes zijn Kläppens Camping in Sälen, Camp Duved in Åre en Bjursås Stugby Camping nabij Falun.

De campings in Zweden die winterkamperen aanbieden zijn lid van brancheorganisatie SCR. SCR heeft in totaal 450 campings, waaronder een flink aantal met Nederlandse eigenaren. De volledige lijst van wintercampings is te vinden op: www.camping.se

Camping Key Europe

Voor een verblijf op een Zweedse camping die aangesloten is bij SCR, heb je een lidmaatschapskaart van Camping Key Europe nodig. Camping Key Europe is aan te schaffen op  www.camping .se of een bij een aangesloten campingplaats van SCR, voor 150 SEK (rond 15 Euro). De kaart is het hele jaar geldig en met de Camping Key Europe kun je sneller in- en uitchecken. Bovendien profiteer je van een groot aantal speciale aanbiedingen, waaronder korting op de veerboot naar Zweden. 

Andere kampeerkaarten

ANWB verkoopt ook de Camping Key Europe. Ben je in het bezit van de CampingCard ACSI dan profiteer je nu ook in Zweden van kortingen in het laagseizoen. Je betaalt dan nooit meer dan € 15,- voor een overnachting bij die campings die aangesloten zijn bij ACSI. Je kunt deze campingcard aanvragen via de website van ACSI.
Met een ANWB of ACSI-kaart ben je welkom op de campings die aangesloten zijn bij Husvagn & Camping.

Ontdek zelf de grote verscheidenheid aan campings, vakantiehuisjes en stuga’s in Zweden. Welkom!
Camping in Sweden

Camping Key Europe

Voor Zweedse campings heb je de Camping Card Scandinavia nodig. Voor zo'n 14 euro profiteer je dan van vele kortingen, en je kunt via internet snel en makkelijk een geldig zegel bestellen.

A forest homestead in Hälsingland

Vakantiehuisje in Zweden

Geen zin om je tent op te zetten? In Zweden kun je overal heel gemakkelijk een vakantiehuisje huren, ook op campings, bijvoorbeeld wanneer het even geen lekker kampeerweer is.

Boek online via de partners van VisitSweden

Advertenties:

A part of the official gateway to Sweden