• © Kristinehamns GK

  • © Kristinehamns GK

Place

Places

Kristinehamns Golfklubb

Kristinehamns GK er en klassisk skogs- og parkbane tegnet av Sune Linde og Nils Sköld. Golfklubben ligger cirka 3 kilometer nord for vänerstaden Kristinehamn, og de første ni hullene ble innviet allerede i 1974.

Banebeskrivelse

18-hullsbanen på Kristinehamns Golfklubb er 5700 meter fra gul tee og 4900 meter fra rød tee. Banen regnes som relativt enkel for nybegynnere, mens utfordringene står i kø for eliten.

Banen er en kombinert park- og skogsbane som er smykket med flere smarte raviner og vannhinder. Hull 12-15 går under kallenavnet ”Amens Corner”, og det er her ”To be or not to be” på scorekortet avgjøres. Hull 12 er kåret til regionen Värmlands beste par 4 hull, og hull 14 er et nydelig par 3 hull.

Banen har en interessant lay out med både lange og korte hull, og er også variert når det gjelder greenområdene. Enkelte er små, og enkelte er store. Mange gjestespillere begeistres også av de smale skogshullene som byr på ekstra utfordringer i form av høye furutrær.

Miljø og treningsfasiliteter

På Kristinehamns Golfklubb fins det fine treningsområder med puttinggreen og bunker som egner seg for trening på nærspill. I tillegg har klubben drivingrange, proshop og golfrestaurant. Korthullsbanen med 6 hull fra 30-100 meter er også populær i treningsøyemed.

Når du først er i området, så stikk innom både Ölme diversehandel och kafé og August Larsson Charkuteri/Hemgården som er fra 1894. I Värmland har råvarer fra gårdene, skogen og vassdragene alltid vært basisen i den tradisjonelle husmannskosten. På Hemgården får du topp charcuteri, som pølser, skinker, elgkjøtt og villsvin – alt fra den Värmlandske villmarken. Også kulturlivet blomstrer i Kristinehamn. Pablo Picasso plasserte en statue ved Vålösundets innløp, en del av Vänern, og dette er kjent som et av Kristinehamns vakreste naturområder.

Overnatting

Kristinehamns Golfklubb tilbyr golfpakke med greenfee og overnatting i samarbeid med vandrerhjem, herregård og hotell i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon. I tillegg har klubben oppstillingsplass for telt, bobil og campingvogn med el. Pris: 100,- per døgn. Fasiliteter og restaurant i klubbhus.

Fakta om Kristinehamns Golfklubb

Par 72.

Gul tee: 5679 meter
Rød tee: 4903 meter

Arkitekt: Sune Linde og Nils Sköld

Greenfee: Hverdager, senior, 300,- kr. Lørdag-søndag, 350,- kr. Junior halv pris.

Sesong: April-september.

Veibeskrivelse

Kjør E18 til Kristinehamn, og ta av på vei 26 mot Filipstad. Etter cirka 2 kilometer kommer det skilt til golfbanen. Sving da til høyre, så er det 300 meter igjen før du ankommer.

Discussion about Kristinehamns Golfklubb

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden