• © Sommarro Golf Club

  • © Sommarro Golf Club

  • © Sommarro Golf Club

Place

Places

Sommarro Golf Club

På Sommarro Golfklubb, som ligger ved Karlstads gamle flyplass 3 kilometer unna sentrum, fins det 2 herlige golfbaner. Den ene er en praktisk Pay & Play bane som alle er åpen for alle, mens 12-hullsbanen Links er forbeholdt de med offisielt handikap. Dette er den golfbanen i Värmland som alltid åpner først på våren!

Banebeskrivelse

Den nedlagte flyplassen ligger på den sydvestre siden av Värmlands hovedstad Karlstad, og grenser til et eldre, koselig villaområde. I 2002 ble det første byggetrinnet innviet, i 2005 ble Lilla banan innviet og i april 2006 åpnet hovedbanen Links med 12 hull. Begge baner ligger på sandgrunn i åpent, vakkert naturlandskap. Dermed kommer også vind ofte i spill under runden. Navnet Links skriver seg fra designet; velpleide fairways, strøkne, utfordrende greener og smart plasserte bunkere er stikkord. Pluss at den til tider gir assosiasjoner til skotske heier, selvsagt.

På Lilla banan, Pay & Play banen, variere lengden på hullene fra 120-240 meter, og underveis møter spilleren utfordringer som bunkere og vannhinder. Banen måler kun 1310 meter, og åpnet den 1. juli 2005. I 2007 ble den bygget om, og resultatet stråler mot de besøkende. Dette er en perfekt bane å trene nærspill på, og hvis du befinner deg i Karlstad og vil spille golf på impuls, fins det køller til leie i proshopen.

Miljø og treningsfasiliteter

I tillegg til drivingrange som er åpen 24 timer i døgnet og en praktisk, liten proshop med accessoirer, har klubbrestauranten alle rettigheter og serverer hjemmelaget mat i sjenerøse porsjoner. Baneområdene ligger inntil Klarälvens delta og Mariebergskogens rekreasjonsområde. Sommarro GK har ikke har vært stengt for regn siden 2006.

Overnatting

Sommarro GK ligger i kort avstand fra Karlstad som har et bredt utvalg av overnattingsalternativer. Stadsbussen som går fra Stora Torget midt i byen stopper utenfor døren til klubbhuset.

Fakta om Sommarro Golfklubb

12-hullsbane

Par 47.

Hvit tee: 3953 meter
Gul tee: 3662 meter
Blå tee: 3662 meter
Rød tee: 3104 meter

Arkitekt: Claes Hagberg og Lars Järner

Greenfee: Hverdager senior/junior: 250,-/100,- kr. Helger og helligdager senior/junior: 300,-/150,- kr.

Veibeskrivelse

Kjør E18 til Karlstad. Ta av mot skilting til ”Centrum/sjukhus”. Følg deretter Rosenbergsgatan forbi sykehuset. Etter cirka 1 kilometer dukker det opp skilt til golfbanen, og både banen og klubbhuset kan sees fra veien.

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Sommarro Golf Club

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden