• St. Jörgen Park Golf

    St. Jörgen Park Golf

    © St. Jörgen Park Golf

  • St. Jörgen Park Golf

    St. Jörgen Park Golf

    © St. Jörgen Park Golf

Place

Places

St. Jörgen Park Golf

Sankt Jörgen Park er en meget velpleid 18-hullsbane med parkdesign som har mange vannhinder. De to 9-hullssløyfene har vidt forskjellig karakter, og banen ligger bare 10 minutter unna Gøteborg sentrum. 

Banebeskrivelse

De første 9 hullene på Sankt Jörgen Park sto klare høsten 1991, og de siste 9 hullene i 1996.

Den eldste delen av banen er relativt smal og rommer flere godt strategisk plasserte vannhinder. Det stilles store krav til presisjon for den som ønsker en god score. De nyere hullene er noe lengre, har noe bredere fairways og er smykket med vakre greenområder.

Banen har to karakterer. De innledende åtte hullene er plassert i parkmiljø. De siste ti hullene er plassert i et mer åpent landskap. Førstnevnte regnes som vanskeligst. Det er stort sett meget kort avstand mellom green og tee, og høydeforskjellen mellom banens høyeste og laveste punkt er 35 meter. Fra det høyeste punktet, greenen på hull 8, er det super utsikt mot store deler av Gøteborgs havneinnløp. .

Slopeverdien angir at banen er noe mer utfordrende enn gjennomsnittet. Det har blant annet med de strategiske hindrene å gjøre; Sankt Jörgen Park byr på totalt 69 bunkere, hvorav 39 er plassert ved greenene.

Miljø og treningsfasiliteter

På Sankt Jörgen Park er det kort avstand mellom klubbhus, resepsjon, omkledningsrom, treningsområder og tee på hull 1 uansett hvor du befinner deg. Treningsområdene består av to pitchområder, en stor puttinggreen på 500 kvm samt en mindre chippinggreen.

Pitchområdene er kun åpne for medlemmer. Puttinggreen og pitchinggreen er åpne for greenfeegjester. Klubben har drøye 1200 medlemmer med en gjennomsnittsalder på cirka 40 år, og gjennomsnittshandicappet er rett under 20.

Overnatting

Sankt Jörgen Park Resort er en moderne Country Club som byr på flott utsikt utover Gøteborgs skyline. Her fins det en premiert spa-avdeling og mulighet for spesielle spa-ritual. Designhotellet rommer flere restauranter, konferanselokaler i tillegg til topp værelser. Hotellet ligger kun en pitch unna banen

Fakta om St. Jörgen Park Golf

Par 70.

Hvit tee: 5532 meter
Gul tee: 5400 meter
Blå tee: 4942 meter

Rød tee: 4721 meter

Arkitekt: Bjarni Ingvasson (1-6). Jan Sederholm (Hål 9-18) resterande hål (7 & 8) är Hans Andersson.

Greenfee: Se hjemmesiden for aktuell greenfee

Sesong: April – oktober.

Veibeskrivelse

Banen har sentral plassering på Hisingen mellom Tuvevägen og Lillhagsvägen, mindre enn ti minutters biltur fra Gøteborg sentrum.

Fra Oslo/Tingstadstunnelen

5 kilometer. Ta av mot Brunnsbo. Følg skilt mot Säve. Kjør Tuvevägen til Gårda Johan Center. Sving til høyre ved tennishallen.

Fra Götaälvbroen

6 kilometer. Kjør til Vågmästareplatsen. Ta til høyre mot Tuve/Säve. Kjør Tuvevägen til Gårda Johan Center. Sving til høyre ved tennishallen.

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about St. Jörgen Park Golf

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden