• Sand Golf Club

  Sand Golf Club

  © Peter Olzon

 • Sand Golf Club

  Sand Golf Club

  © Peter Olzon

 • Sand Golf Club

  Sand Golf Club

  © Peter Olzon

 • Sand Golf Club

  Sand Golf Club

  © Peter Olzon

Place

Places

Sand GC

Sand Golf Club byr på en av Sveriges mest sagnomsuste 18-hullsbaner, og den ligger i kort avstand fra Jönköping sentrum. Banen er designet av Arthur Hills og Steve Forrest, og karakteriseres som inland links. 

Banebeskrivelse

Kvaliteten på Sand er superb – spilleren bys på en helt unik golfopplevelse der en sitter igjen med følelsen av at det beste fra Irland og Skottlands myke sanddyner og dype bunkere er flyttet til Sverige med maksimalt hell. Det var i 2003 at Arthur Hills, en av verdens mest anerkjente banearkitekter, besøkte Jönköping for første gang. Det var den rene sandjorden i området som gjorde det mulig å skape en golfbane som ikke ligner noe Sverige har sett tidligere: En inland linksbane som rommer de beste ingrediensene baner i Irland og Skottland har å by på. Golfanlegget sto klart høsten 2006, og layouten er unik. Hvert hull er forsynt med fem tees, hvilket ikke bare gjør det mulig å legge opp til ulike strategier, men også gi mindre erfarne golfere en fantastisk opplevelse.

Banen måler fra 4600-6700 meter avhengig av hvilken tee du slår ut fra. Kvaliteten er gjennomgående topp, og moderne byggeteknikk gjør at banen har betydelig lengre sesong enn normalt. Greenene er sådd med Penn A4, og de er lynraske.

Miljø og treningsfasiliteter

Fasilitetene på golfklubben bidrar ytterligere til at Sand Golf Club er verdt en ekstra omvei. Drivingrangen og treningsområdene er imponerende. I tillegg er klubbhuset et sted der en kan senke skuldrene og la atmosfæren synke inn mens en har utsikt over store deler av banen. I første etasje fins det proshop, resepsjon og golfrestaurant. Restauranten har et bredt utvalg av alt fra kaffe til á la carte. I andre etasje er det konferanselokaler og en eksklusiv velværeavdeling med treningsstudio og badstue. Underetasjen rommer en golfhall med puttinggreen og utslagsplasser. Klubbhuset er selve hjertet av Sand Golf Club, og den tar mål av seg å tilby noe for enhver smak.

Overnatting

Våren 2010 åpnet golfklubben hotellet Sand på området, og klubben tilbyr smarte golfpakker som rommer overnatting, 18-hulls greenfee, frokostbuffé, kveldsmat, pluss gratis inngang til treningsstudio og badstue. Sand Golf Club tilbyr også gunstige golfpakker i samarbeid med en rekke herregårder og hotell i Jönköping. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Sand Golf Club

Par 72.

Tee 67: 6700 meter

Tee 63: 6300 meter

Tee 57: 5700 meter

Tee 52: 5200 meter

Tee 46: 4600 meter

Arkitekter: Arthur Hills og Steve Forrest

Greenfee: Mandag-fredag: 695,- (junior 350,-)

Lørdag, søndag, helligdager: 895,- (junior 450,-)

Søndag etter klokken 1200: 695,- (junior 350,-)

Tlf: 0046-36 308 308 

Veibeskrivelse

Fra Jönköping sentrum
Kjør mot Bankeryd på Kortebovägen og deretter gjennom Djupadal-rundkjøringen.
Ta neste vei til venstre inn på Falköpingsvägen mot riksvei 195/26/47. Kjør cirka 5 kilometer, over vei 195 mot Mariestad/Trollhättan/Mullsjö på vei 26/47.
Følg veien i cirka 6 kilometer, sving til høyre ved skilt mot Sand Golf Club.

Fra Jönköping
Ta vei 40 vestover, og ta avkjørselen mot Hjo (v26/47/195). Ta deretter avkjørsel mot Mariestad/Trollhättan/Mullsjö på vei 26/47. Følg veien cirka 6 kilometer, og sving til høyre ved skilt mot Sand Golf Club.

Fra Gøteborg
Følg riksvei 40 østover, og ta avkjørsel mot Hjo (vei 26/47/195). Ta av mot Mariestad/Trollhättan/Mullsjö (vei 26/47). Følg veien cirka 6 kilometer, og sving til høyre ved skilt mot Sand Golf Club.

Discussion about Sand GC

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden