Place

Places

Sturup Park Golf Club

Sturup Park Golf ligger i Svedala, bare 20 minutters biltur syd for Malmø. Dette er et komplett golfanlegg med tre golfbaner, treningsområde og hotell på ett og samme sted. Gjennom flere år har mesterskapsbanen også vært en fast del av programmet til Nordea Tour med turneringen Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson. 

Banebeskrivelse

Sturup Park Golf byr på 39 varierte golfhull som er plassert i et vakkert kulturlandskap. Kombinasjonen utfordrende golf, et snev av ekte, skotsk design og flotte treningsområder som blant annet består av en spektakulær sirkulær drivingrange og herlige rekreasjonsmuligheter rett i nærheten, er unik.

Anleggets 18-hulls mesterskapsbane ligger i et lett kupert terreng, og er utformet i pakt med det opprinnelige landskapet. Trær, raviner, daler, små bakker og vann danner naturlige hinder. Designet er inspirert av engelske, store arkitekter som Muirfield, Wentworth og Alwoodley som sto bak mange engelske baner fra 1900-tallet og frem til 1959, og den er en nytelse å spille for både lavhandikappere og nybegynnere. Vinden kommer ofte i spill, og smart plasserte bunkere, åpner diker og ondulerte greener sørger for en variert opplevelse.

Klubbanen er en 9-hullsbane med par 28, og den er åpen for Pay & Play. Dette er en fremfor alt variert og noe kupert parkbane som består av 8 par 3 hull fra 90 til 155 meter, og et vanskelig par 4 hul på 350 meter. Banen er slopet.

Sturup Park Golf sin tredje bane heter Rävstadbackarna og består av 12 hull. På klassisk skotsk vis brer den seg utover bakkene uten noen andre inngripen i naturen enn totalt 5 bunkere. Greenene er små, hviler på sandgrunn og klippes med singelklipper. Samtlige er plassert på bakketopper, og dermed er de fantastisk vanskelig å treffe. I likhet med de klassiske skotske banene blir ikke banen vannet, og spilleforholdene varierer etter vær, vind og årstid. Banens særpreg og vanskelighetsgrad har bidratt til at klubbens medlemmer ar et hat-elsk forhold til den.

Miljø og treningsfasiliteter

På Sturup Park Golf sin sirkulære driving range kan en trene alle typer slag – også når det gjelder vindretning, helninger og klipp. Benytt også sjansen til å besøke golfrestauranten som serverer dagens lunsj basert på råvarer fra distriktet. Atmosfæren er avslappet og trivelig, og med overnatting i umiddelbar nærhet er dette en komplett golfdestinasjon.

Overnatting

Sturup Park Golf har fire overnattingsalternativ; hotell, leilighet, hus og oppstillingsplass for bobil og campingvogn. Golfhotellet ligger på selve banen. Se golfklubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Sturup Park Golf

Mesterskapsbanen

Par 72
Hvit tee: 6452 meter
Gul tee: 5899 meter
Blå tee: 5720 meter
Rød tee: 4945 meter

Arkitekt: Tommy Nordström

Greenfee: Varierer etter sesong og baneforhold. Normalt 400-500,- kr.

Sesong: Alle måneder bortsett fra desember-februar.

Veibeskrivelse

Fra E 65 Malmö-Ystad: Ta av mot Sturups flyplass. Når du kommer til flyplassen tar du av mot Lund. Etter 500 meter, ta til høyre og følg skilt mot Genarp.

Fra Lund:
Følg riksvei 108 mot Sturups flyplass. Det er gangavstand fra flyplassen dersom du ankommer med buss.

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Sturup Park Golf Club

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden