• © Ebbe Hansson

  • © Ebbe Hansson

  • © Ebbe Hansson

Place

Places

Bokskogens Golfklubb

Bokskogens Golfklubb ligger i hjertet av Skåne, og er et komplett golfanlegg med to 18-hullsbaner. Mesterskapsbanen har stått som vertskap for utallige store turneringer, og klubben har fostret Tour spillere som Henrik Stenson. Naturomgivelsene består av vakker bøkeskog, og dermed er det flust av naturlige hinder som møter alle som tar turen. Dette er en av Skånes sanne perler!

Banebeskrivelse

På Bokskogens GK har både Tony Jacklin, Seve Ballesteros og Howard Clark funnet melodien og danset seg innover Gamla Banan. Den starter med et enkelt par 4 hull der greenområdet er det mest utfordrende. Deretter fortsetter runden innover parklandskapet. Lett å gå og meget oversiktlig – men samtidig må en kjempe for scoren. Hull 10 ligger rett foran klubbhuset og glemmes ikke med det første. Par 3 hullet er ikke av de lengste, og i tillegg er greenen sjenerøs. Likevel - kombinasjonen tvungen linje over vann og flokker av tilskuere på uteserveringen kan få det til å kile i magen på enhver.

Gamla banan åpnet i 1967. Den kjennetegnes av raske greener og en god porsjon optiske bedrag i tillegg til kuperte fairways og smart plasserte vannhinder og bunkere. Spilleren kan altså med fordel legge opp til en nøktern strategi under runden. Den som besøker Bokskogens Golfklubb og tar seg god tid, står overfor to vidt forskjellige golfrunder. Mens Gamla banan er en parkbane, er Nya banan en naturbane. Sistnevnte er mest kupert, og byr på magiske naturopplevelser.

Miljø og treningsfasiliteter

På Bokskogens GK fins det treningsgreener og drivingrange, pluss en 4-hulls treningsbane og en Knattebane for de minste med 6 kortere hull. Bokskogens GK er en av Skånes største golfklubber. Klubben har stått som vertskap for en lang rekke store turneringer, og også fostret Europa Tour spillere som Peter Hanson. I 2010 ble klubben kåret til Sveriges mest juniorvennlige. Bokskogens GK åpner banene tidlig på våren, og sesongen varer til langt på høst. For den som er opptatt av naturomgivelser, er det et godt tips å spille her sent i sesongen når bladene på trærne er flammefarget. Offisielt hcp kreves for spill på Gamla Banan og på begge baner i helger. På Nya Banan tillates klubbhcp på hverdager.

Overnatting

Bokskogens Golfklubb tilbyr golfpakker med overnatting og greenfee med Radisson Blu i Malmø. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon. Det fins også overnatting for 4 personer på selve klubbområdet i hytta Bokstugan.

Fakta om Bokskogens Golfklubb

Gamla Banan

Par 72

6 tees. Tee 65: 6504 meter. Tee 50: 5045 meter. Krav til offisielt handicap.

Arkitekter: Anders Amilon og Jan Sederholm.

Nya Banan

Par 71

Gul tee: 5503 meter. Rød tee: 4757 meter.

Arkitekt Bengt Lorichs.

4-hulls korthullsbane.

Greenfee: Maks pris for Gamla Banan er 700,- kr og Nya Banan 500,- kr. Greenfee varierer avhengig av klokkeslett, ukedag og sesong. Se hjemmeside for oppdatert informasjon.

Sesong: Nya Banan åpen med vintergreener året rundt.

Veibeskrivelse

Fra Malmø

Ta motorveien E65 mot Ystad. Ta av ved Oxie og kjør på den lille veien i retning Skabersjö. Ta til høyre ved kirken og deretter til venstre mot Torup. Ta til høyre ved skiltet golfbane.

Fra E6 nordfra

Kjør den ytre ringveien, og ta av mot Sallerup/Klågerup (avkjørsel 15). Sving til høyre ved bensinstasjonen i Bara, og følg skilt mot Torup/Golfbana.

GPS-koordinater

Latitud, Longitud: 55.5511657, 13.2280286

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Bokskogens Golfklubb

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden