• Österlens GK

    Österlens GK

    © Ulf Berglund

  • Österlens GK

    Österlens GK

    © Ulf Berglund

Place

Places

Österlens Golf Club

Österlens Golfklubb ligger ved kysten like nord for Simrishamn, cirka en times kjøring fra Malmø. Klubben har to 18-hullsbaner. Med de treffende navnene Lilla Vik og Djupadal forstår enhver at et av Skånes flotteste golfanlegg byr på variasjon og utfordringer.

Banebeskrivelse

Lilla Vik er Österlens Golfklubbs eldste bane. Parkbanen med seasidekarakter ble etablert i 1945, og den fikk dagens layout i 1979 da den ble utvidet til 18 hull. Banen ligger idyllisk plassert i en gammel eplehage, og dermed fins det store mengder frukttrær på flere av hullene. Sesongen varer langt utover høsten på Österlens GK, og den som ikke høster en god score kan dermed høste annet.

Lilla Vik måler 5670 meter fra gul tee, og består av en miks mellom park- og heibane. Banen holder høy standard, og smykker seg med kortklippede fairways og velstelte teesteder. Greenene er raske og en fryd å spille på. Det mest fantastiske ved Lilla Vik, er at banen på hull 6,7,13,14,15,16 og 17 går langs Østersjøen. Og da snakker vi kant i kant med glitrende hav det er fare for å miste ballen til. Banens øvrige hull har også kontakt med vannet, men da i form av betagende sjøutsikt. Hvis du vil kombinere golf med et innblikk i Skånes sagnomsuste kystlinje, da drar du til Lilla Vik.

Österlens GK sitt nyeste tilskudd på banefronten heter Djupadal, og banen smykker seg med et flott og moderne klubbhus som ligger i høyden og byr på magisk utsikt over hullene som ligger lenger nede i dalen.

Også denne banen ligger i en gammel epleplantasje, men rent arkitektonisk sett er den vidt forskjellig fra Lilla Vik. Djupadal brer seg utover åpne sletter, og på visse hull kan en ane et snev av links. Selv om den ligger lenger unna havet, er jordsmonnet likevel hardere enn på storebroren. Alt i alt byr Djupadal på flere utfordringer enn Lilla Vik. De 18 hullene er meget varierte, og fairways og greener er ekstremt raske. De fleste av greenene er opphøyde. Enkelte hull er meget kuperte, og for mange kan det derfor være en god idé å leie golfbil.

Miljø og treningsfasiliteter

Lilla Vik har en golfrestaurant i klubbhuset, og eplesider fra Kiviks Musteri er den lokale spesialiteten. Klubben disponerer et antall leiligheter som kan leies eller kjøpes. Størrelsen varierer mellom 100-120 m2 i to etasjer, og de ligger praktisk til på selve banen.

Aroma er navnet på Djupadal sin klubbrestaurant. Det fins også en kiosk ved hull 9.

Det fins treningsområder og drivingrange på både Lilla Vik og Djupadal. Djupadal sin drivingrange har gressmatter, og her fins tre treningsgreener.

På Lilla Vik fins det en stor pitching green og fine nærspillsområder i tillegg til rangen. Pluss en korthullsbane med 6 hull av høy kvalitet. Den er perfekt for trening på nærspill, og passer like godt for nybegynnere som mer erfarne golfere.

Overnatting

Österlens Golfklubb tilbyr golfpakker med greenfee og overnatting i samarbeid med en rekke hotell i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Österlens Golfklubb

Lilla Vik

Par 72

Gul tee: 5670 meter. Rød tee: 4828 meter.

Arkitekt: Tommy Nordström

Djupadal

Par 71

Gul tee: 5781 meter. Rød tee: 4897 meter.

Arkitekt: Tommy Nordström

Greenfee: Høysesong 15.7-18.8, senior 550,- kr. Junior 200,- kr.

Sesong: Helårsåpent

Veibeskrivelse

Begge baner ligger ved Simrishamn, cirka 1 time og 20 minutter fra Malmø. Et godt tips er å kjøre innom den vakre kystbyen Ystad på veien.

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Österlens Golf Club

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden