• © Annika Wilhelmsson

  • © Annika Wilhelmsson

Place

Places

Öresunds Golf Club

Öresunds GK er relativt ung, moderne parkbane som skyver spilleren gjennom et landskap som består av hav, småkuller og sjarmerende treklynger. Den strekker seg langs Öresunds kystlinje slik at både Landskrona, Malmö og Københavns skyline sees i horisonten.

Banebeskrivelse

Öresunds 18-hullsbane sto klar i 2005, og det tok ikke lang tid før den ble kjent for å ha greener og fairways av førsteklasses kvalitet. Kort sagt er dette en utfordrende bane med moderne lay out, der spilleren for nok å bryne seg på i form av både vannhinder og fantastiske greenområder med singelklipte greener bygget i henhold til USGA normene.

Banen går langs Öresunds vakre kystlinje, og Landskrona, Malmö og Københavns skyline skimtes i horisonten. Designet bærer signaturen til Jan Sederholm, og arkitekten har sørget for at banen er like spennende for nybegynnere som det den er for de mer erfarne golferne. Banen er relativt kort, men tilgjengjeld stilles det større krav til strategi og tekniske ferdigheter.

Miljø og treningsfasiliteter

Öresunds Golfklubb ble etablert i 2003, og 18-hullsbanen ble innviet i 2005. I klubbhuset på to etasjer fins det store panoramavinduer og utsikt ut mot havet, og ellers både proshop, den trivelige Restaurang Clubhouse og konferanselokaler. Rett i nærheten av klubbhuset fins det en drivingrange, og også en drøye 650 m2 stor treningsgreen.

Overnatting

Öresunds Golfklubb tilbyr overnatting i fem små hus på selve klubbområdet. Husene kan leies per døgn, weekend eller ukevis. Husene er beregnet på selvhusholdning, men gjestene kan også innta måltider på Restaurang Clubhouse. Golfklubben samarbeider også med en rekke andre hotell, B & B og hyttebyer rett i nærheten. Se golfklubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Öresunds Golfklubb

Par 71

Gul tee: 5318 meter
Rød tee: 4404 meter

Arkitekt: Jan Sederholm

Greenfee: Senior hverdag, 350,- kr. Lørdag-søndag, helligdager, 400,- kr. Dagsgreenfee hverdag, 400,- kr. Lørdag-søndag, helligdager, 500,- kr.

Sesong: Så å si helårsåpent

Veibeskrivelse

Fra nord
Kjør E6 eller E20 sørover fra Gøteborg, og ta av ved avkjørselen kalt ”Landskrona S”.
Kjør til høyre mot Landskrona til du ser skiltet Häljarp. I Häljarp tas det til høyre mot Barsebäck. Ved utkjøringen av Häljarp, sving skarpt til høyre gjennom porten.

Fra sør
Kjør E6 eller E20, og ta av ved avkjørselen mot ”Bjuv”. Sving til venstre over motorveien mot Häljarp. Ved innkjøringen til selve Häljarp skal du svinge til venstre gjennom porten.

Kollektivt

Togstasjonen ligger kun 10 minutters spasertur unna husene på klubbområdet.

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Öresunds Golf Club

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden