• © Vasatorp GK

Place

Places

Vasatorp Golfklubb

Vasatorps Golfklubb ble innviet i 1973, og tilbyr 54 hull fordelt på totalt fire baner som har ulik karakter. Her velger du mellom alt fra en slopet 9-hullsbane med flotte treningsmuligheter for innspill, til mesterskapsbanen Vasatorps TC som har 6 tees og er fantastisk for både elitegolferen og nybegynnere. 

Banebeskrivelse

Tournament Course, altså Vasatorps Golfklubb sin mesterskapsbane, ble innviet år 2008. Her har banearkitekten Arthur Hills/Steve Forrest & Associates sørget for utpreget linkskarakter. Banen har 6 tees per hull, og strategien må naturligvis endres alt ettersom hvilken tee en spiller fra. Banen måler 6700 meter fra bakerste tee, og TC ble kåret til Sveriges 3. beste golfbane i 2010 av Golf Digest.

Gamla Banan er en klassisk, britisk parkbane som har gjennomgått endringer. Den reåpner år 2013 under navnet Classic Course. Banearkitekter er Thure Bruce, Åke Persson, Hans Fock og Steve Forrest.

Allébana er en 9-hullssløyfe som byr på både skogshull og åpent landskap. Smart plasserte bunkere, interessante innspil og flere vannhinder er bare noe av det som møter spilleren. Stefan Nilsson og Hans Fock er banearkitekter.

Västra 9:an er en slopet 9-hullsløyfe med par 29 som egner seg perfekt til å trene på nærspillet. Stikkord er svakt ondulerte, men ekstremt raske greener. En av dem er en kopi av greenen på hull 14 på Augusta National. Banearkitekt er Ove Sellberg.

Miljø og treningsfasiliteter

Om du vil oppleve svensk golf på sitt beste, er Vasatorp Golfklubb et must å reise til. Golfanlegget er komplett, og rommer treningsområder, flagshipstore for kjeden Golfstore og restaurant i tillegg til de velpleide banene. Ved kjøp av greenfee til Gamla Banan eller TC fås fritt spill på 9-hullsbanen Västra 9:an ved ledig starttid. Bestilles samme dag i resepsjonen. Starttid kan bestilles mer enn 14 dager i forvei.

Gamla Banan renoveres, og når de nyrenoverte hullene åpnes i juli 2013 skifter banen navn fra Gamla Banan til Classic Course.OvernattingVasatorps Golfklubb samarbeider med en rekke hotell rett i nærheten. Se golfklubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Vasatorps Golfklubb

Gamla Banan

Par 72.

Arkitekt: Steve Forrest.

Tournament Course

Par 72.

Arkitekt: Arthur Hills/Steve Forrest & Associates

Allébanan

Par 36.

Arkitekt: Stefan Nilsson/Hans Fock.

Västra 9:an

Par 29. Pay & Play.

Arkitekt: Ove Sellberg.

Greenfee:

TC mandag-torsdag, 650,- kr. Fredag-søndag, helligdager og juli: 750,- kr.

Gamla Banan mandag-torsdag, 430,- kr. Fredag-søndag, helligdager og juli: 480,- kr.

TC og Gamla Banan kombinasjon: 920,-/1050,- kr.

Sesong: Mars-oktober

Veibeskrivelse

Fra Malmø/Gøteborg (E6): Kjør E6, og ta av ved avkjørsel 29 mot Vasatorp, Helsingborg Östra. Følg deretter skilting til Vasatorps GK.GPS:N 56° 3' 27.06"E 12° 47' 19.49"

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Vasatorp Golfklubb

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden