• Halmstad Golf Club

  Halmstad Golf Club

  © Halmstad Golf Club

 • Halmstad Golf Club

  Halmstad Golf Club

  © Halmstad Golf Club

 • Halmstad Golf Club

  Halmstad Golf Club

  © Halmstad Golf Club

 • Halmstad Golf Club

  Halmstad Golf Club

  © Halmstad Golf Club

Place

Places

Halmstad Golfklubb

Halmstad Golfklubb er ranket som en av Sveriges aller beste golfanlegg, og byr på 2 fantastiske skogs- og parkbaner. Norra Banan sto som vertskap for Solheim Cup i 2007. Södra Banan er også en skjønn, fascinerende perle. Gjennomgående topp kvalitet og lynraske greener er stikkord for hva som møter golfspillere. 

Banebeskrivelse

Norra Banan snirkler seg fremover gjennom vakkert furulandskap. Banen er i topp stand til enhver tid, og de dyktigste golferne presenteres for flust av utfordringer. 18-hullsbanen er lang sammenlignet med Södra Banan, og i tillegg er den smykket med en håndfull snertne doglegs som maner til strategisk spill. 

Södra Banan Södra er smal, og stiller krav til strategisk spill. Blant medlemmene kalles dette for Halmstad GK sin skjulte perle – de fleste greenfeespillere trakter etter starttid på førstnevnte. Den som får innpass på begge er garantert minneverdige runder i et historisk miljø og en herlig atmosfære.

Miljø og treningsfasiliteter

Klubben har flotte treningsområder, klubbhus og restaurant. Verdt å merke seg, er at Halmstad GK ligger kun få hundre meter fra Tylösand Strand, som er kåret til Sveriges beste. Golfklubben ble etablert i 1930, og etter spill på provisorisk bane noen år startet arbeidet med å bygge en 18-hullsbane i 1935. Arkitekt var Rafael Sundblom. Banen ble godkjent av Svenska Golfförbundet i 1938.

Den neste 9-hullssløyfen ble tegnet av Nils Sköld, og sammen med de 9 siste hullene på den gamle banen ble det som i dag kalles Norra Banan åpnet for spill i 1967.

I 1975 startet den britiske banearkitekten Frank Pennink å tegne nye 9 hull. Sammen med de opprinnelige 9 første hullene på den gamle banen ble det som i dag kalles Södra Banan åpnet i 1979. Senere endringer er gjort etter anvisninger fra banearkitektene Frank Pennink og hans etterfølger Donald A. Steel.

Overnatting

Halmstad Golfklubb samarbeider med flere hotell i nærheten om golfpakker. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Halmstad Golfklubb

Norra Banan

Par 72.

Svart tee: 6317 meter
Bronse tee: 5955 meter
Sølv tee: 5478 meter
Gull tee: 5116 meter

Arkitekt: Rafael Sundblom og Nils Sköld

Södra Banan

Par 72.

Svart tee: 5824 meter
Bronse tee: 5552 meter
Sølv tee: 5082 meter
Gull tee: 4840 meter

Arkitekt: Rafael Sundblom og Frank Pennink

Handicap: I juni, juli og august er handicapkravet på Södra Banan 36.0 for både damer og herrer. På Norra Banan er kravet for herrer 24,4 og for damer 32,4. 

Tlf: 0046- 35 17 68 00

Veibeskrivelse

Halmstad Golfklubb ligger i den sjarmerende byen Tylösand, cirka 9 kilometer fra Halmstad sentrum. Om du kommer fra nord, skal du ta av ved riksvei 44 (Halmstad Ö), og følger skilter mot sentrum/Tylösand. Om du kommer fra sør, skal du ta av fra E6 ved riksvei 43, og sette kurs mot Halmstad S. Følg deretter skilting mot sentrum.

Book Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Halmstad Golfklubb

 • Bedrift:

  Halmstad Golfklubb

 • E-post:

  info@hgk.se

 • Webside:

  Halmstad Golfklubb

 • Besøksadresse:

  Golfbanevägen, 302 73 Halmstad

 • Telefonnummer:

  +46- 35 17 68 00

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden