Place

Places

Abbekås

Du kjenner til følelsen av å komme hjem selv om du er borte? Slik er det med Abbekås GK ved Ystad. Ikke bare fordi fairways bringer deg gjennom et vakkert landskap, eller fordi banen er variert og kvaliteten er gjennomgående god. Men fordi du blir møtt av så mange blide, imøtekommende mennesker.

18-hullsbanen

Abbekås Golfklubb ligger på den svenske sydkysten cirka 15 km vest for Ystad. Banen er plassert i flotte naturomgivelser, og de første ni hullene bringer spilleren gjennom åpent landskap. Backnine er mer kupert, og hullene ligger plassert i gamle eplehager. For den som teller utfordringer, fins det hele 126 bunkere på Abbekås GK sin 18-hullsbane. Og på banens signaturhull, hull 17, finner en hele 14 stykker av dem. Greenene er ofte store og ondulerte, og blir gjerne voktet av bunkere. Totalt sett er dette en meget velpleid bane som byr på topp golfopplevelser – tette og kortklippede fairways, raske og jevne greener er stikkord en kan bite seg merke i først som sist

Klubben har innført Gull tees. Fra rød tee er banen 4 966 meter. Dette er i lengste laget for en del spillere, og dermed har klubben bygget Gull tees. Fra denne er banen 4 327 meter og dermed nøyaktig 25 % kortere om en sammenligner med gul tee.

Miljø og treningsfasiliteter

På Abbekås GK spilles det golf året rundt – og det er kun ved få unntak at det spilles på vintergreener. Miljøet i klubben er særdeles trivelig og velkomment for greenfeegjester. Klubben har alt en kan forvente av en moderne golfklubb. På drivingrangen fins det en egen bygning for proene som rommer alt nødvendig utstyr til undervisning og trening. I tillegg har klubben en korthullsbane, hvor hullene er merket med dyr som Giraff, Elefant m.m. istedenfor tall – alt for tekkes juniorene. For de voksne har klubben anlagt korthullsbanen Faxebanan som har 9 hull. Lengden på hullene variere fra 60-130 meter. Det kreves ingen forkunnskaper eller medlemskap i golfklubb for å spille på denne banen. Men alle som går utpå må få en kort instruksjon i resepsjonen eller proshopen på forhånd.

Overnatting

Abbekås Golfklubb tilbyr golfpakker med overnatting på selve klubbområdet. Klubben har 10 hotellrom, og en fullt utstyrt leilighet for selvhusholdning med 6 sengeplasser. Hotellet har konferanselokaler, og trådløst nettverk fins tilgjengelig over hele klubbhuset. Klubben samarbeider også med en rekke overnattingssteder i nærheten. Se hjemmesiden for mer informasjon.

Banebeskrivelse

Par 72

Gul tee: 5864 meter. Rød tee: 4966 meter.

Arkitekt: Tommy Nordström

Sesong: Hele året

Greenfee: Høysesong og helger 425,- kr. Junior halv pris. 

Veibeskrivelse

Fra Malmø

Følg skilter mot Skivarp, sving til høyre i Skivarp mot Abbekås. Etter matbutikken i Abbekås tar du til venstre mot Ystad og svinger deretter til venstre ved skilt mot golfbane.

Fra Ystad:

Følg kystveien (9) mot Trelleborg, ta til venstre ved Mossbystrand, og følg deretter veien rett frem til du ser skilt mot golfbanen.

Fra Trelleborg:

Følg kystveien (9) mot Ystad, kjør gjennom Abbekås og ta til venstre når du ser skilting mot golfbanen.

GPS: 55 24.4148N 13 35.4022E

Discussion about Abbekås

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden