• © Ystad Golfklubb

Place

Places

Ystad Golfklubb

Av Skånes mange golfjuveler, er Ystad GK en av de eldste og mest fornemme. Banen er fra 1930, og omgivelsene består av høyreiste, majestetiske trær og glitrende sjøer. Her oppleves nostalgi i perfekt samklang med førsteklasses golf rett i nærheten av langstrakte strender og skjønn småbyidyll.

Banebeskrivelse

Ystad Golfklub byr på en 18-hullsbane som ligger i skjønt heilandskap, og noen få av hullene er rene parkhull. Den som bruker fantasien kan lett assosiere deler av landskapet med links. Hull 1 setter standarden for hva som er i vente; par 3 hullet på 145 meter fra gul tee er ikke særlig langt – men til gjengjeld desto mer optisk forrædersk. Kunsten går ut på å bruke kølle nok til å komme seg over vannet, men ikke for langt så en havner i vannet bak green.

På de første 9 hullene fins det flere strategisk plasserte vannhinder av varierende karakter. På backnine er det betydelig færre vannhinder, men til gjengjeld er landskapet mer åpent og vinden kommer desto oftere i spill. Greenene er gjennomgående raske og ondulerte, og en skal altså vokte seg vel for å ikke miste en god score helt på tampen av hullet.

Banedesignet er utfordrende, men ikke av det umulige slaget. Teesteder og fairways er kortklippet og velpleide, og her fins et stort antall bunkere. Kombinert med en rekke småbakker settes det spesielt store krav til utslagene – best er det å legge opp en treffsikker og solid strategi helt fra starten.

Miljø og treningsfasiliteter

Ystad GK har et helt nytt treningsområde, drivingrange med flere utslagssteder under tak og fine omkledningsværelser. I tillegg til en innholdsrik proshop, fins det også konferanselokaler og en klubbrestaurant på plass. Det er kort vei til Østersjøen og langstrakte, hvite strender for den som vil ta en dukkert etter runden.

Ystad Golfklub satser på å gjøre tilværelsen enklest mulig for spillerne. Når en har skrevet seg inn, mottas en chip som festes på golfbaggen. Chipen er kodet, og hjelper spillerne å holde styr på score, antall putter, fairwaytreff m.m. Ved hver tee står det en terminal som en putter chippen inn i, og resultatene vises på et blunk.

Overnatting

Ystad Golfklubb samarbeider med en rekke overnattingssteder i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Ystad Golfklubb

Par 72

Gul tee: 5710 meter. Rød tee: 5015 meter.

Arkitekt: Thure Bruce og Johan Lachman

Greenfee: Høysesong 29 april-30 september 400,- kr (junior halv pris)

Sesong: Stengt desember-februar.

Tlf: 0046-411 550 350

Veibeskrivelse

Banen ligger nord for kystveien i Nybrostrand. Kjør østover på riksvei 9 mot Simrishamn. Golfbanen ligger 7 km fra Ystad sentrum.

Discussion about Ystad Golfklubb

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden