• © Öijared Golf & Country Club

  • © Öijared Golf & Country Club

  • © Öijared Golf & Country Club

  • © Öijared Golf & Country Club

Place

Places

Öijared Golfklubb

Lyst til å besøke Sveriges største golfanlegg? Rett utenfor Gøteborg finner du hele tre 18-hullsbaner, hvorav en er Pay & Play, pluss en korthullsbane på ett og samme sted! Eget hotell? Ja, selvsagt!

18-hullsbanene 

Klubben har to 18-hullsbaner hvorav en er åpen parkbane og en er svakt kupert skogsbane. Da Nya Banan sto klar i 1970, ble Öijared GCC Sveriges første klubb med 36 hull. Gamla Banan ble reåpnet i 2009 etter renovering. Hva som venter? Vakker layout, flotte greenområder og ekstremt raske greener. Ambisjonen på Öijared GCC er at Gamla Bana skal være en av Vest-Sveriges beste når det gjelder både design og spillekvalitet. Opprinnelig ble Gamla Banan innviet i 1960, men det er altså den anerkjent arkitekten Pierre Fulke som holdt pennen da den ble designet på nytt i 2009. 

Nya Banan er en tradisjonell bane som har stått som vertskap for Öijared Ladies Open på Telia Tour mange år. Landskapet er åpnet, og spilleren står overfor et klassisk parkdesign. Hullene ved sjøen Mjörn byr på vakker utsikt, og banen ligger midt på skalaen når det gjelder antall utfordringer. På Nya Banan som ble innviet i 1970 trives med andre ord både nybegynnere og mer erfarne spillere.

Pay & Play banene

Parkbanan byr på flott utsikt over sjøen Mjörn, og hull 1 der tee er på klubbhusets gresskledde tak er intet mindre enn spektakulært. Vil du bli bedre kjent med naturområdene rundt klubben, er dette absolutt en runde verdt å gå. Hullene er relativt korte, og passasjene trange. Dette er en Pay & Play bane som er åpen for alle.

Järnbanan er en korthullsbane på 9 hull som er åpen for alle uansett handicap. Den er ideell i forbindelse med trening på nærspill.

Miljø og treningsfasiliteter

Treningsområdene på Öijared er utfordrende for alle spillere, og dekker alle deler av spillet. Golfbanene og fasilitetene på treningsområdet holder samme kvalitetsnivå. Parkbanen og Järnbanan er åpne for alle, også de som ikke har tatt Veien til Golf. På Gamla banan og Nya banan er handicapgrensen for gjestespillere 36. Golfbil fins til leie. 

Öijareds restaurant ligger i klubbhuset – klubbens hjerte og et arkitektonisk mesterverk tegnet av arkitekten Gert Wingårdh. Her kan du stikke innom for et glass avkjølende drikke etter rundt og nyte livet som syder rundt bordene, eller også nyte mat fra den internasjonale menyen. Råvarene er valgt ut med omhu og respekt for både dyr og natur. Alle rettigheter. 

Overnatting 

Öijared GCC tilbyr mange ulike overnattingsalternativ i ulike prisklasser i nærheten av klubben. Sesongen 2014 vil klubben også åpne sitt eget hotell, nemlig Öijared Lodge. Dette hotellet er gunstig plassert mellom drivingrangen og hull 1 på Parkbanen ved klubbhuset. Her opplever gjestene pur lodgestil og en arkitektur som smelter naturlig inn i landskapet rundt. Mer informasjon om overnatting finner du på klubbens hjemmeside.

Banebeskrivelse

Gamla Banan

Par 72. 58: 5802 m. 50: 5042 m.

Arkitekt: Pierre Fulke

Greenfee: Senior 550/600 Junior 275/300

Nya Banan

Par 72. Gul tee: 5733 Rød tee: 5992

Arkitekt: A. Amillon, E. Rhöss

Gul tee: 5690 m. Rød tee: 4961 m.

Greenfee: Senior 350/400. Junior 175/200

Parkbanan

Par 70. Gul tee: 4885 m. Rød tee: 4245 m.

Arkitekt: Å. Persson/P. Chamberlain

Greenfee: Senior 350/400. Junior 175/200

Sesong: Fra april

Veibeskrivelse

 

Kjør E20 fra Gøteborg mot Alingsås. Etter cirka 30 minutter, sving til venstre ved skilt mot Nääs Slott. Kjør deretter 5 kilometer rett frem til baner og klubbhus.

Discussion about Öijared Golfklubb

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden