• © Dag Larsson

  • © Dag Larsson

Place

Places

Ryfors Golf Club

Ryfors Golfklubb ligger i Västergötland, i det lille samfunnet Ryfors rett vest for Mullsjö og knappe tre mil fra Jönköping. 18-hullsbanen holder god kvalitet, og er en kombinert park- og skogsbane som rommer både vannhinder og interessante nivåforskjeller. Totalt sett står spilleren overfor en variert og spennende golfrunde i en herlig klubbatmosfære. 

Banebeskrivelse

Når du ankommer tee på hull 1 på Ryfors Golfklubb, befinner du deg på golfhistorisk grunn. Her ble det nemlig spilt golf allerede i 1888. Banen er plassert i et kupert terreng, og kjennetegnes ved store, ondulerte greener, brede fairways og utfordrende rough. Det gjelder med andre ord å holde seg på den smale sti. For at banen skal smelte mest mulig naturlig inn i det opprinnelige landskapet, heller enkelte av hullene skrått. Andre hull er bratte, men til gjengjelde opplever spilleren magisk utsikt på eksempelvis hull 9.

Banearkitekten Peter Nordwall gikk varsomt frem da han tegnet banen som er plassert i en av Europas mest fornemme landskapsparker. Null støy, men massevis av fuglekvitter og sus i sivet er noen av de herlige ingrediensene en bys på hele runden gjennom.

Miljø og treningsfasiliteter

Ryfors Golfklubb har fine treningsområder og drivingrange i tillegg til proshop og restaurant. Halvveis i runden kan en kjøpe snack. Klubbrestauranten heter Engelska Villan, og bygningen var opprinnelig boligen til en av brødrene Sager når han kom hjem til Ryfors etter diplomatoppdrag eller tjeneste som hoffstallmester på Det Kongelige Slottet i Stockholm. Nyt et deilig måltid i historisk miljø. Du kan også overnatte på hotellet som ligger i en perfekt chip sin avstand fra tee på hull 1.

Overnatting

På selve området til Ryfors Golfklubb fins det hotell i tillegg til 4 oppstillingsplasser med el for bobiler og campingvogner. Pris er 100,- per natt, og måltider kan avnytes i klubbens sjarmerende restaurant. I tillegg samarbeider golfklubben med en rekke hotell og overnattingssteder rett i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Ryfors Golfklubb

Par 72.

Hvit tee: 6094 meter
Gul tee: 5765 meter
Blå tee: 5626 meter
Rød tee: 4870 meter

Arkitekt: Peter Nordwall

Greenfee: Senior hverdag, 320 m. kr. Lørdag-søndag, 380,- kr. Junior t.o.m. fylte 21 år, 160,- kr. Lørdag-søndag, 190,- kr.

Sesong: april-oktober

Veibeskrivelse

Golfklubben ligger 25 kilometer nordvest for livlige Jönköping. Ta av fra riksvei 26/47 ved VIP-rundkjøringen i Mullsjö og kjør i retning Bottnaryd. Følg vei 185.

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Ryfors Golf Club

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden