Uppsala – universitetsbyen

Uppsala, with the cathedral in the background

Place

Uppsala, with the cathedral in the background

Straks du ser Uppsala Domkirke og alle vikinggravene i og rundt byen, forstår du at dette er et sted med en historie.
Og for en historie det er. Det var her Svea-kongene ble kronet og vikingene bodde og hadde sitt handelssted. Uppsala har vært et sentrum for kulturelt og religiøst liv i Sverige i mange hundre år. Dette er også hjembyen til Uppsala Universitet, som ble grunnlagt år 1477.
Tilstedeværelsen til universitet kan merkes overalt i byen; både gjennom den historiske arkitekturen, alle studentboligene, lesesalene og forskningssentrene. Studentforeningene, som er inndelt i nasjoner, legges godt merke til av lokalbefolkningen på grunn av sine tradisjoner og sosiale arrangementer. Noen av dem er nesten like gamle som selve universitetet.

Uppsala Universitets samling av kunst, bøker og vitenskapelige skrifter bør ikke gås glipp av. Kolleksjonen inkluderer den verdensberømte Sølvbibelen, som kan dateres helt tilbake til 500-tallet. Bare den er verdt et besøk. Andre interessante attraksjoner ved universitetet er de Botaniske Hager, hovedbygningen og biblioteket (kjent som Carolina på folkemunne dersom du stopper noen for å spørre om veien).

Uppsala klarer på en helt fantastisk fin måte å kombinere det gamle med det middelalderske og det moderne på en og samme tid. Byen har et shoppingstrøk og kjøpesenter som yrer av liv og som rommer svenske merkeklær, accessoirer og små, eksklusive forretninger. Det er også interessant å besøke de mange spisestedene som fins i og rundt byen.

Nevnte vi at Carl von Linnè, den verdensberømte botanisten, legen og zoologen bodde og arbeidet i Uppsala på 1700-tallet og at Ingmar Bergman vokste opp her?

Source: User generated

Disclaimer: This site includes information about products and services provided by third parties. Whilst VisitSweden endeavours to ensure that all information on the site is accurate, we cannot be held responsible or liable for any claims caused by information supplied on this website. Prices and availability are subject to change without notice. You should always check the accuracy of the information provided with the relevant supplier. VisitSweden is under no circumstances responsible for the contents of external web pages linking to its website.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden