Ørebro Slott

Örebro Castle

Place

Örebro Castle

Alltid et slott i tiden.
I motsetning til andre Vasaslott spredt rundt om i Sverige, er det slik at Ørebro Slott, nesten uten unntak, har blitt pusset opp og modernisert for å passe inn til enhver tidsalder slottet har eksistert i.

Ørebro Slott er omringet av en vollgrav, og ligger i sentrum av den moderne byen Ørebro. Et forsvarstårn ble oppført på 1200-tallet, og det sto så og si uberørt frem til det 13. århundre da rennesansen kom og et nytt slott ble bygget i 1560. Det er få rester igjen fra de tidligere versjonene av slottet, men til gjengjeld har slottet alltid speilet tidsalderen, politikken, stilen og moten i den respektive tiden. Gjennom årene har Ørebro Slott blitt brukt som – og dette er ingen overraskelse – et slott, en militærleir, et kongelig slott på 1400- og 1500-tallet og den svenske regjeringen har også vært sammenkalt hit noen få ganger gjennom tidene.

Her kan en delta på guidede turer, og slottet har også et utstillingssenter. Totalt sett er dette en sightseeingdestinasjon som er vel verdt å få med seg.

Source: User generated

Disclaimer: This site includes information about products and services provided by third parties. Whilst VisitSweden endeavours to ensure that all information on the site is accurate, we cannot be held responsible or liable for any claims caused by information supplied on this website. Prices and availability are subject to change without notice. You should always check the accuracy of the information provided with the relevant supplier. VisitSweden is under no circumstances responsible for the contents of external web pages linking to its website.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden