• Karlstad GK

  Karlstad GK

  © Stig Dahlén

 • Karlstad GK

  Karlstad GK

  © Stig Dahlén

 • Karlstad GK

  Karlstad GK

  © Stig Dahlén

 • Karlstad GK

  Karlstad GK

  © Christer Höglund

 • Karlstad GK

  Karlstad GK

  © Christer Höglund

Place

Places

Karlstad GK

Med tre 9-hullssløyfer pluss korthullsbanen Solslingan, flott drivingrange, diverse treningsområder, studio for test av køller, golfshop og restaurant er Karlstad GK Värmlands største golfanlegg. Reiseavstanden fra Oslo til selve hovedstaden i Värmland er også ideell – kun 15 mil. 

Banebeskrivelse

Karlstad GK er en kombinert skogs- og parkbane som ligger i vakre naturomgivelser rett i nærheten av Karlstad by. De tre 9-hullssløyfene Rød, Blå og Gul kombineres til en 18-hullbane og en 9-hullsbane. Det er tidsbestilling på 18-hullsbanen og ballrenne på 9-hullsbanen. Dermed oppleves sjelden kø, og det er lett for tilreisende greenfeegjester å få komme seg ut og spilt.

Den blå sløyfen er noe kortere enn den røde sløyfen, og måler 2920 meter fra gul tee og 2490 fra rød tee. Lengden er altså ikke den største utfordringen. Til gjengjeld kommer vann oftere i spill, og hullene stiller noe mer krav til presisjon og strategi. Spilleren beveger seg gjennom et åpent park- og skogslandskap.

Den røde sløyfen er banens lengste, og måler 3060 fra gul tee og 2550 fra rød tee. Her opplever spilleren flere lange, tøffe par 4 hull, og banens lengste par 5 hull. Hull 1 måler 525 meter fra gul tee og 435 meter fra rød tee. Sløyfen bringer spiller gjennom et landskap som veksler mellom åpent parklandskap og inn gjennom skogen med de utfordringene det innebærer. Totalt sett en flott golfopplevelse.

Den gule sløyfen er klubbens yngste, og selv om den er noe kort er den mer utfordrende enn Rød og Blå sløyfe. Den starter som en skogsbane, men avsluttes i parklandskap. Her dukker det også opp vann på flere av hullene.

Solslingan er golfklubbens 9-hulls korthullsbane med par 3 hull som varierer fra 100-225 meter i lengde. Banen er åpen for Pay & Play, men minimum en person i ballen må ha offisielt handikap.

Miljø og treningsfasiliteter

Rød og blå sløyfe ble ferdigstilt allerede på slutten av 1950-tallet, mens gul sløyfe ble innviet i 1989. Klubben er viden kjent for høy kvalitet på banen generelt, samt flotte fairways og kortklippede, raske greener spesielt. Klubben utfører løpende endringer for å opprettholde den høye standarden. Et av tiltakene er en stor dam som er anlagt på avslutningshullet på den røde sløyfen rett ved klubbhuset. Dermed øker både spenningen og variasjonen.

Karlstad GK er en mesterskapsbane, og klubben har stått som arrangør av turneringer som Wermland Open, EM for herrer og EM for damer. Det trivelige miljøet er likevel noe av de som karakteriserer klubben, og en runde golf på Karlstad GK passer nybegynnere like godt som mer erfarne golfere.

Høysesong: 1. juni-30. august. Men Karlstad GK holder høy standard fra tidlig vår til sen høst. Dermed er dette er en strålende mulighet til å oppleve noen herlige, varierte golfrunder i de dype Värmlandske skogene.

Overnatting

Klubben har oppstillingsplasser og elektrisk uttak for campingvogner. Pris: 100,- per døgn ved golfspill på Karlstad GK. Golfklubben tilbyr også golfpakker med greenfee og overnatting i samarbeid med en rekke hotell i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Karlstad Golfklubb

Rød sløyfe

Par 36

Gul tee: 3060 meter. Rød tee: 2550 meter.

Blå sløyfe

Par 36

Gul tee: 2920 meter. Rød tee: 2490 meter.

Gul sløyfe

Par 36

Gul tee: 2890 meter. Rød tee: 2435 meter.

Arkitekt: Nils Sköld (rød og blå sløyfe), Sune Linde (gul sløyfe).

Greenfee: Alle dager høysesong 24.6-31.8, senior 400 kr og junior 200 kr

Tlf: 0046-54 86 64 05

Veibeskrivelse

Fra Karlstad sentrum kjører du østover på E18 til skilting mot Filipstad/Ludvika. Fortsett på riksvei 63 cirka 5 kilometer. Ta til venstre ved skilting til golfbane. Da gjenstår 1 kilometer.

Discussion about Karlstad GK

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden