• Hooks Herrgård

  Hooks Herrgård

  © Lisa Nestorson

 • Hooks Herrgård

  Hooks Herrgård

  © Lisa Nestorson

 • Hooks Herrgård

  Hooks Herrgård

  © Lisa Nestorson

Place

Places

Hooks Herrgård Golf Club

Helt siden 1963 har golffamilien Edberg slått opp dørene på vidt gap og ønsket velkommen inn 1700-tallsidyllen som ligger utenfor Jönköping i Småland. På Hooks Herrgård kan du slappe av, eller avholde bryllup og konferanse i en varm atmosfære. Men det er de to 18-hullsbanene herregården smykker seg med, som er midtpunktet. 

Banebeskrivelse

Første tee til Parkbanan og Skogsbanan ligger bare en pitch fra hotellet. Begge er to naturskjønne golfbaner med middels store greener som har meget godt rennommè. Parkbanan ligger i et åpent landskap som strekker seg langs Hokasjön. Den ble påbegynt allerede i 1934 er dermed en av Sveriges eldste golfbaner. Tees og bunkere er nylig renovert.

Skogsbanan har en noe større vanskelighetsgrad og ligger i et mer kupert terreng, og også den har vakre omgivelser i form av sjarmerende, smålandsk skog. Det som karakteriserer begge baner, er forholdsvis smale fairways. I tillegg er det en kjent sak at banedesignet fordrer til taktikk fra tee til green – strategi premieres fremfor styrke.

Miljø og treningsfasiliteter

På Hooks GK fins det et 170 meter langt treningsområde for bruk av egne baller mellom green på hull 18 på Parkbanan og green på hull 18 på Skogsbanan. Klubben har også en treningsgreen for pitch- og bunkertrening på plass. To supre puttinggreener ligger rett ved klubbhuset, og foran inngangspartiet til Hooks Herregård er det en stor treningsgreen som egner seg for gruppetreninger.

Den som besøker Hooks GK vil føle den nære forbindelsen mellom golfklubben og herregården. Klubben har imidlertid et eget klubbhus som rommer både resepsjon, kansli, omkledningsrom, badstue, boblebad, proshop og restaurant for de som kun er greenfeegjester på dagsbesøk. I golfstudioet tilbys custom fitting der du får svingen analysert og køller anbefalt.

Overnatting

Hook Golfklubb og Hooks Herregård tilbyr golfpakker med greenfee og overnatting. Hooks Herrgård har aner som strekker seg tilbake til 1300-tallet. Den staselige hovedbygningen og fløyene som står der i dag, ble oppført mellom 1778-1786. Hooks Herrgård har 236 sengeplasser fordelt på 105 værelser i ulike kategorier. De fleste golfere foretrekker fløyen Sörlängan som ligger 50-100 meter fra tee på hull 1. Andre velger et rom i Strandstugan, der en kan ta morgenbad fra terrassen.

Fakta om Hooks Herrgård Golfklubb

Skogsbanan

Par 72.

Hvit tee: 6015 meter
Gul tee: 5750 meter
Blå tee: 5380 meter
Rød tee: 4975 meter
Arkitekt: T Bruce, S Edberg og Jan Sederholm

Parkbanan

Par 72.

Hvit tee: 6012 meter
Gul tee: 5683 meter
Blå tee: 5331 meter
Rød tee: 4942 meter
Arkitekt: T Bruce, S Edberg og Jan Sederholm

Greenfee: Senior hverdag, 370,- kr. Helg/helligdager, 470,- kr. Senior hverdag 36 hull, 540,- kr. Helg/helligdag, 740,- kr. Junior hverdag, 190,- kr. Helg/helligdag, 270,- kr.

Sesong: Mars-oktober

Veibeskrivelse

Hooks Golfklubb ligger ca 3 mil sør for Jönköping på riksvei 30 mot Växjö. Etter cirka 10 minutters kjøring på vei 30, etter at en har kjørt av E4, sees Hookasjön på venstre side og ved sjøens sørlige side ligger Hooks Herrgård der Hooks Golfklubbs to 18-hullsbaner er. Ta til venstre gjennom porten og kjør opp alleen.

Sørfra

Kommer du sørfra (E4 mot Jönköping) kan du ta av ved avkjørsel til ”Vaggeryd Norra” mot Vaggeryd. Deretter til venstre i første rundkjøring mot Hok. Når en kommer ut på riksvei 30, tar en til venstre mot Jönköping. Hooks Herrgård ligger 3 kilometer nord for Hoks tettsted.

 

Discussion about Hooks Herrgård Golf Club

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden