• Barsebäck Golf & Country Club

  Barsebäck Golf & Country Club

  © Barsebäck Golf & Country Club

 • Barsebäck Golf & Country Club

  Barsebäck Golf & Country Club

  © Barsebäck Golf & Country Club

 • Barsebäck Golf & Country Club

  Barsebäck Golf & Country Club

  © Barsebäck Golf & Country Club

Place

Places

Barsebäck Golf & Country Club

Allerede på 1980-tallet konstaterte legenden Jack Nicklaus at Barsebäck Golf & Country Club har en ekstremt bra beliggenhet og høy kvalitet. Slik er det også i dag. Og du kan like gjerne notere deg navnet Gösta Carlsson først som sist. Det er nemlig mannen som står bak anlegget med to 18-hullsbaner, en 9-hulls korthullsbane, golfakademi, 2 restauranter, hotell, hytteby, svømmebasseng og treningsstudio.

Banebeskrivelse

Masters Course er et must å oppleve. Barsebäck har arrangert 13 European Tour turneringer og Solheim Cup år 2003, og vært gjestet av stjerner som Annika Sörenstam, Nick Faldo og Colin Stuart Montgomerie. Masters Course er for en stor del rammet inn av høyreiste furutrær som er blitt merket av vinden gjennom årenes løp. Parkhull og seasidehull, flust av doglegs som skaper spenning og dype bunkere som ligger nøyaktig der de utfordrer dyktige spillere mest, er karakteristika. Kvaliteten, designet, beliggenheten og legendene som har spilt på banen bidrar alle til å gjøre Barsebäck sagnomsust.

Etter noen hull i parklandskap åpner det seg en vegg av blått hav foran spilleren på hull 8, der et par 3 hull over vann omsider bringer han ned til havet hvor linksfølelsen kommer sigende for alvor. Det å spille langsmed Öresund mens sivene legger seg ned etter vindkastene, oppleve de dype bunkerne og perfekte fairways mens klubbhuset troner på toppen av høyden og viser veien tilbake – det er en reise i seg selv.

Donald Steel Course er et topp supplement til Masters Course, og blir i likhet med sin storebror regnet for å være en av Sveriges aller beste golfbaner.  De første 9 hullene ble anlagt i 1980, og de siste 9 kom til i 1989. Donald Steel Course er variert og byr på hull i både parklandskap og skogslandskap. Designet fordrer til strategisk spill. Banen er kortere enn Masters Course, men til gjengjeld har spilleren flere alternativ og linjer å velge mellom fra tee til green.

Miljø og treningsfasiliteter

Det hviler en helt spesiell stemning over hele Barsebäck GCC; golfanlegget regnes for å være selve gullet innen svenske golfbaner og svensk golfhistorikk. Hvert år gås det mer enn 25 000 greenfeerunder på Masters Course og Donald Steel Course til sammen.

Overnatting

Barsebäck Resort tilbyr overnatting i hus midt på området i nær tilknytning til begge baner, eller i et av hotellets 36 værelser. Husene har 4-6 senger, og totalt fins det 220 sengeplasser på resorten. Gjestene har fri tilgang til Barsebäck Resorts nye treningsstudio, og lobbyene i hotellet og konferanseanlegget. Det tilbys golfpakker med greenfee og overnatting. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Banefakta Barsebäck Golf & Country Club

Masters Course

Par 72

Gul tee: 6020 meter

Rød tee: 5285 meter

Arkitekt: Ture Bruce.

Donald Steel Course

Par 71

Gul tee:5655 meter

Rød tee: 4825 meter

Arkitekt: Donald Steel.

Litorina Course: 9 hulls korthullsbane.

Greenfee:

Donald Steel Course: Senior/junior: 550,-/275,- kr.

Masters Course: Senior/junior 750,-/375,- kr.

Litorina Course: Senior/junior: 200,- /100,- kr.

Masters Course og Donald Steel Course samme dag: Senior/junior: 1100,-/550,- kr.

Sesong: Golfresepsjonen er i sesongen april-september åpen mandag-torsdag mellom 06.30 - 17.00, fredager 06.00-17.30 og lørdager og søndager 06.00 - 15.00.

Veibeskrivelse:

Kart fins på golfklubbens hjemmeside.

Bestill Tee time på Golfsverige.no

Discussion about Barsebäck Golf & Country Club

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden