• Arvika Golfclub

  Arvika Golfclub

  © Harry Jacobsson

 • Arvika Golfclub

  Arvika Golfclub

  © Harry Jacobsson

 • Arvika Golfclub

  Arvika Golfclub

  © Ann-Katrin Norén Björnetoft

 • Arvika Golfclub

  Arvika Golfclub

  © Harry Jacobsson

Place

Places

Arvika Golf Club

Byen Arvika ligger i Värmland bare 4 mil unna norskegrensen, mellom Kongsvinger og Karlstad. Den populære 18-hullsbanen på Arvika Golfklubb åpnet for spill i 1990. Den er en lett kupert parkbane som er tegnet av banearkitekten Nils Sköld. 

Banebeskrivelse

18-hullsbanen på Arvika GK bringer spilleren gjennom et typisk frodig Värmlandsk naturlandskap. Her får du det du ser – banen er altså ærlig. For nybegynnere er den midt i blinken, men den har også tekniske utfordringer i bakhånd for mer erfarne spillere. Tilhører du den siste kategorien, så regn med at de fleste køllene i baggen får svingt seg.

Banen er åpen med brede fairways, og den som ikke holder seg på den smale sti kan havne i fairways på hull som går parallelt. Noen få av greenene er ondulerte. Hull 16 er banens vanskeligste, fordi det er et langt par 4 hull der utslaget avgjør hele scoren. Signaturhullet er hull 4, et par 4 hull med bred fairway som er rammet inn av bunkere. Også her teller utslaget stort.

Miljø og treningsfasiliteter

Arvika Golfklubb rommer både 18-hullsbane, puttinggreener, drivingrange, restaurant og proshop. Proshopen har et bredt utvalg av utstyr, klær og køller, og gjennom deilig mat og drikke satser restauratørene på at de besøkende skal drømme om hole in ones.

Arvika er kjent for sine markedsdager og loppemarkeder der en gjør røverkjøp lett som en plett. Byen fikk bystatus i 1911, og det merkes på det store utvalget av antikviteter fra distriktet som fins i forretningene: Hver sommer og høst arrangeres store antikk- og samlermesser som tiltrekker seg folk på jakt etter kupp.

Overnatting

Arvika Golfklubb tilbyr golfpakke med greenfee og overnatting i samarbeid med flere hotell i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Arvika Golfklubb

Par 72.

Tee 59: 5900 meter

Tee 56: 5675 meter

Tee 52: 5200 meter

Tee 48: 4860 meter

Arkitekt: Nils Sköld

Greenfee: Høysesong 17.6-18.8. Senior 340,- kr, junior 170,- kr.

Sesong: Mai-september.

Veibeskrivelse

Letteste veien når du kommer kjørende fra Norge, er å ta avkjøring ved enten Askim/Töcksfors eller Eidskog/Charlottenberg. Golfklubben ligger cirka 1 mil fra Arvika sentrum om du kjører i retning Karlstad på riksvei 61.

Discussion about Arvika Golf Club

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden