[text]

Med tog til Sverige

Med toget gjennom Sverige kommer du deg lett til sentrum av de forskjellige byene, ettersom stasjonene som oftest ligger sentralt og tett på forretningsgatene.

Fra sør- og østlandet går turen til Sverige via Oslo eller Kongsvinger, over grensen syd eller østover. NSB kjører tog fra Oslo til Göteborg, mens SJ (Svenska Järnvägar) kjører fra Oslo, via Kongsvinger og Karlstad, til Stockholm. Fra Trondheim går det tog over Storliden til Åre og Östersund med Nabotåget. NSB har to avganger i døgnet på denne strekningen. Og husk at tilbudet om ubegrenset reise med regiontog i Norge for 199,- også gjelder på denne reisen! I nord opererer SJ flere avganger om dagen på Ofotbanen mellom Narvik og Kiruna. Tar du deg til Strömstad med fergen, går det tog fra Strömstad mot både Göteborg og Stockholm. Sverige har et godt utbygd jernbanenett, og det er gode forbindelser mellom de ulike byene og delene av landet.
Les mer om NSBs togtilbud mellom Norge og Sverige her.
Informasjon om SJs togforbindelser til Norge finner du her.

Med toget gjennom Sverige kommer du deg lett til sentrum av de forskjellige byene, ettersom stasjonene som oftest ligger sentralt og tett på forretningsgatene. SJ ønsker å tilpasse sine tog for å imøtekomme de ulike reisendes behov, blant annet ved å oppgradere togets rullestoler, innføre røykeforbud på alle stasjoner og tog, tilby egne dyrekupeer og en allergitilpasset meny i spisevogner. Togselskapet har sågar utviklet et sett med ikke-diskriminerende regler for sine innlandsreiser. Se SJs egne hjemmesider for bestilling og mer info her.

I Syd-Sverige samarbeider SJ med DSB (Danske Statsbaner), som er blitt en integrert del av hele det sydsvenske regionale togsystemet, noe som utvider tilbudet ytterligere. DSB First kjører med direkte og behagelige høyhastighetstog til en lang rekke sydsvenske byer, som bl.a. Malmö, Lund, Hässleholm, Kristianstad, Karlskrona, samt byene i Blekinge, Växjö, Kalmar og flere andre byer i det sørlige Småland, og til byene langs den Svenske vestkysten fra Helsingborg til Göteborg. Det er som regel mulig å ta med seg sykkel på DSBs First-tog i Sverige, men sjekk gjerne med DSB First på forhånd i tilfelle det kreves forhåndsbestilling på det toget du skal ha med deg sykkelen på. Les mer om DSB First og togforbindelser i Syd-Sverige her.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden