[text]

Nedlastbart materiale

Å reise med bil

Å reise med bil i Sverige gir deg en ferie med frihetsfølelse. Du kan kjøre hvor du vil og oppdage en rekke spennende ting på veien.

  • By car in Sweden

By car in Sweden

Sverige tilbyr bilister et godt vedlikeholdt nettverk av motorveier og mindre veier. Du kan kjøre hele Sverige på langs fra sør til nord. Det er ingen bomstasjoner (bortsett fra Öresundbroen) og det er sjelden det blir kø. Veiene er stort sett i utmerket stand og det er lett å lese trafikkskiltene.

Det er enkelt å kjøre av fra hovedveiene dersom du vil utforske Sverige på egenhånd. Mange svenske veier passer for bobiler og campingvogner. Dersom du vil leie bil i Sverige kan du velge blant en rekke ulike bilutleiefirmaer.
Langs veien finner du idyllisk og vakker natur med naturlige så vel som konstruerte rasteplasser.

Svenske trafikkregler skiller seg fra andre land, og du bør legge merke til følgende: Vegtrafikkloven slår fast at du som bilist alltid skal være godt synlig. Derfor skal du i det minste alltid ha kjørelys på bilen. Uansett hvor du sitter i bilen skal du bruke bilbelte. Alle barn under 7 år skal ha barnesete.

Alle vet at alkohol og bilkjøring er en dårlig kombinasjon, og i Sverige er promillegrensen 0,2 gram per liter blod. Dersom du vil vite mer om den svenske vegtrafikklovgivningen, kan du gå inn på det svenske vegvesenets (Vägvärket) hjemmeside.

Vi anbefaler et godt kart, og så er det bare å legge seg på hjul!

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden