[text]

Å reise med Tog

Det svenske jernbanenettverket betjenes av noen få store togselskap: SJ, Tågkompaniet, Snälltåget og Inlandsbanan.

Sweden Rail, Interrail og Eurail pass Skal du reise rundt I Sverige er noen av de beste billettene InterRail Pass dersom du bor i Europa og Eurail Pass dersom du bor utenfor Europa.

For mer informasjon om å det å reise med tog i Sverige, vennligst besøk nettsidene til Swedish State Railways.

  • Swedish high speed train X 2000

Swedish high speed train X 2000

Sverige har et effektivt jernbanenettverk som dekker hele landet.

Det er behagelig å reise med Europas mest moderne tog. Du kan kjøpe billett på første og andre klasse. På lengre turer kan man overnatte i sovevogner. Sovevogner på andre klasse er tilgjengelig på mange strekninger, for eksempel, Stockholm-Kiruna-Narvik.

Langdistansetog har vanligvis spisevogn (ikke-røyk). Som en forlengelse av jernbanen, er det regelmessige bussruter til mindre byer og tettsteder. Du kan kjøpe bussbillett samtidig med togbilletten.

Det svenske høyhastighetstoget X 2000 kjører med en hastighet opp til 200 km/t på alle hovedrutene, og har den høy komfortstandard med radio og musikkkanaler i uttak på alle seter. På businessklasse får du mat servert på plassen din, og på andre klasse har du tilgang til restaurantvogn som selger kalde og varme måltider. 

X 2000 trafikkerer for tiden følgende ruter:

Stockholm-Malmö-København (via Öresundsbroen)

Stockholm–Göteborg

Stockholm–Jönköping

Stockholm–Borås

Stockholm–Herrljunga–Uddevalla

Stockholm–Borlänge–Falun

Stockholm–Gävle–Sundsvall–Östersund

Göteborg –Malmö

Øvrige destinasjoner dekkes av regelmessige ruter med ulike togtyper. Noen med restaurantvogn eller tralleservice, familievogner med lekevogn for barna og vogner som er spesialtilpasset funksjonshemmede.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden